Menü ≡

Ausztria: havazás után kezdődik a síszünet

2019.02.04. | Szerző: Bata Attila
A síterepek számára a legfontosabb hónap, a február kezdődött meg a hétvégén és mindjárt havat is hozott Ausztriában. Szombatra főleg a déli hegyekben, vasárnapra azonban már az északi oldalon is havazott.
h i r d e t é s
A síszünetek ideje a legfontosabb időszak a síterepek életében. Az év elejei havazások után talán nem meglepő, hogy szinte mindenhol elégedettek a foglaltságokkal, kevés szálláshely marad üresen a következő hetekben. Az osztrák síszünetek első része ma kezdődött meg, persze a bécsi és alsó-ausztriai családok nagy része már nem várta meg a hétfőt, és a szombati turnusváltással megkezdte a hetet. A következő héten a nyugati tartományok tanulói, majd február 18-tól a felső-ausztriai és stájer diákok mehetnek szünetre.

A hétvégén először a déli hegyek kaptak havat. A völgyek aljában 40-60 cm, fenn a hegyekben egy méternél is több hó hullott. A hó állapota az alsóbb régiókban elég nehéz és vizes, ebből kapott Salzburg városa 10 centimétert tegnap. A lenti térkép a meteorológiai intézet adatait mutatja a friss hó mennyiségéről szombat este és vasárnap reggel között.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az időjárás kedvezőnek tűnik a következő napokra. Hétfőtől fokozatosan, egyre többet süt majd a Nap, szerdán és csütörtökön már szinte teljes lehet a napsütés a síterepeken. Ezzel egyidőben a hőmérséklet is a hidegebb, de még a kellemesebb tartományban alakul. A jelenlegi előrejelzések szerint péntektől ismét kettéválik az osztrák hegyek időjárása. Délen marad a száraz idő, de az északi oldalon nyugatról havazás kezdődik, amely fokozatosan átterjed a keleti részekre is.
Részletes hójelentéshez kattints ide!
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »