Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: havazás után kezdődik a síszünet

2019.02.04. Bata Attila

A síterepek számára a legfontosabb hónap, a február kezdődött meg a hétvégén és mindjárt havat is hozott Ausztriában. Szombatra főleg a déli hegyekben, vasárnapra azonban már az északi oldalon is havazott.
Kép: Dolomitenhütte Osttirol (1616 m)
Kép: Dolomitenhütte Osttirol (1616 m)
A síszünetek ideje a legfontosabb időszak a síterepek életében. Az év elejei havazások után talán nem meglepő, hogy szinte mindenhol elégedettek a foglaltságokkal, kevés szálláshely marad üresen a következő hetekben. Az osztrák síszünetek első része ma kezdődött meg, persze a bécsi és alsó-ausztriai családok nagy része már nem várta meg a hétfőt, és a szombati turnusváltással megkezdte a hetet. A következő héten a nyugati tartományok tanulói, majd február 18-tól a felső-ausztriai és stájer diákok mehetnek szünetre.

A hétvégén először a déli hegyek kaptak havat. A völgyek aljában 40-60 cm, fenn a hegyekben egy méternél is több hó hullott. A hó állapota az alsóbb régiókban elég nehéz és vizes, ebből kapott Salzburg városa 10 centimétert tegnap. A lenti térkép a meteorológiai intézet adatait mutatja a friss hó mennyiségéről szombat este és vasárnap reggel között.
Ennyi hó hullott szombat estéről vasárnap reggelre
Ennyi hó hullott szombat estéről vasárnap reggelre
Az időjárás kedvezőnek tűnik a következő napokra. Hétfőtől fokozatosan, egyre többet süt majd a Nap, szerdán és csütörtökön már szinte teljes lehet a napsütés a síterepeken. Ezzel egyidőben a hőmérséklet is a hidegebb, de még a kellemesebb tartományban alakul. A jelenlegi előrejelzések szerint péntektől ismét kettéválik az osztrák hegyek időjárása. Délen marad a száraz idő, de az északi oldalon nyugatról havazás kezdődik, amely fokozatosan átterjed a keleti részekre is.
Katschberg vasárnap: 50 cm hó hullott.
Katschberg vasárnap: 50 cm hó hullott.
Részletes hójelentéshez kattints ide!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.