Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás kezdődik Ausztriában, ezúttal délen

2019.02.01. Bata Attila

Holle anyó kompenzációs módba kapcsolt Ausztriában. Január első két hetében hatalmas havat zúdított az Alpok északi oldalára, közben szinte egész télen megfeledkezett a déli oldalról. Az elmúlt héten kis adagokban már többször is törlesztett a déli oldalon, szombat reggelre azonban még több havat hozhat.
Nassfeld 2014 januárjában. Ennyi hóra most nincs esély, de 1 méter jöhet...
Nassfeld 2014 januárjában. Ennyi hóra most nincs esély, de 1 méter jöhet...
A Pirmin nevű mediterrán ciklon 50-80 cm havat hozhat Ausztria dél-nyugati részére (Karintia és Kelet-Tirol) 1000-1200 méter felett, de néhány magasabban fekvő völgyben (Gailtal és Lesachtal) az egy métert is elérheti a friss hó mennyisége. Intenzív havazásra van kilátás, a mennyiség nagy része péntekről szombatra várható, szombattól már fokozatosan eláll a havazás.

Szombaton az északi oldalon főnhatás érvényesül, a hőmérséklet akár 10 fokkal is melegebb lehet a déli oldalnál. Ahogy Magyarországon, így Bécsben is megenyhül az idő, az osztrák fővárosban akár 12-15 fokot is mérhetnek majd. Az enyhülés csak átmeneti, vasárnaptól érkezik a hideg és fokozatosan visszatér a tél.

A havazás mellett még három dologra kell figyelni a hétvégén az Ausztriában utazóknak. Megkezdődik a síszünet Bécsben és Alsó-Ausztriában. Közel 450 ezer iskolást küldenek síszünetre, és természetesen sok család délnek vagy nyugatnak indul szombaton a szokásos egyhetes síelésre. Az autóklub már most figyelmeztet a szombati dugókra.

A másik, hogy Ausztriában, Magyarországhoz hasonlóan, február 1-től már csak a 2019-es autópálya matrica érvényes. Tehát nem árt megújítani az éves matricákat, ha valaki eddig nem tette volna meg.

Továbbá, a havazás erős széllel érkezik, a hegyekben akár 100 km/órás széllökések is előfordulhatnak.

Az osztrák hatóságok már tegnap létrehozták az un. "krízis központot", ahonnan a segítségnyújtást szervezik meg, szükség esetén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.