Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: halálos tetőlavina az egyik hütténél

2019.02.05. Bata Attila

Halálos kimenetelű baleset történt a karintiai Nassfeld síterepének egyik hegyi vendéglőjében. Az egyik alkalmazott az életét vesztette, miközben a háztetőt próbálta megtisztítani a hatalmas hótól. A hó ráomlott, betemette, 45 percig tartott az újraélesztése, másnap a kórházban belehalt sérüléseibe.
A helyszín (Kép: LPD Kärnten)
A helyszín (Kép: LPD Kärnten)
Az utóbbi napokban hatalmas havazás terítette be a karintiai síterepeket, főleg Nassfeld környékén havazott erőteljesen, egyes részeken több mint egy méter, javarészt nedves és nehéz hó hullott.

A síterep 1645 méteren található Garnitzenalm vendéglőjének tetejét is vastag hó borította. A tető megtisztításának vasárnap reggel kilenckor álltak neki. 10:50-kor történt a végzetes baleset. Az egyik munkás az alumínium létrán állva próbálta tisztítani a tetőt, amikor egy hatalmas hótábla vált le a tetőről, amely ledöntötte az alkalmazottat a létráról és teljesen betemette hóval.
A hütte tavaly tavasszal
A hütte tavaly tavasszal
A tetőlavina egy másik alkalmazottat is félig betemetett, neki sikerült kiszabadítania magát a hó fogságából és segítséget kérni. A teljesen betemetett 38 éves alkalmazottat néhány perc alatt kiásták a hó alól. Miután nem mutatott életjeleket, az orvos megérkezéséig a vendégek és az alkalmazottak megkezdték az újraélesztését. 45 perc kellett az újraélesztésig.

Köd miatt a helikopter nem tudott felszállni a hüttéhez, így a sérültet le kellett vinni az egyik völgyállomásig, onnan helikopterrel szállították a klagenfurti kórházban.

Hétfő reggel arról szóltak a hírek, hogy a sérült állapota válságos, délután pedig az osztrák sajtó közölte, hogy a 38 éves férfi belehalt a sérüléseibe.
KOMMENTEK
dragon | 2019.02.05. 17:51
rémes. És valószínű, hogy magyar volt, osztrák hüttékben nemigen van osztrák alkalmazott...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.