Menü ≡

Nassfeld: halálos tetőlavina az egyik hütténél

2019.02.05. | Szerző: Bata Attila
Halálos kimenetelű baleset történt a karintiai Nassfeld síterepének egyik hegyi vendéglőjében. Az egyik alkalmazott az életét vesztette, miközben a háztetőt próbálta megtisztítani a hatalmas hótól. A hó ráomlott, betemette, 45 percig tartott az újraélesztése, másnap a kórházban belehalt sérüléseibe.
h i r d e t é s
Az utóbbi napokban hatalmas havazás terítette be a karintiai síterepeket, főleg Nassfeld környékén havazott erőteljesen, egyes részeken több mint egy méter, javarészt nedves és nehéz hó hullott.

A síterep 1645 méteren található Garnitzenalm vendéglőjének tetejét is vastag hó borította. A tető megtisztításának vasárnap reggel kilenckor álltak neki. 10:50-kor történt a végzetes baleset. Az egyik munkás az alumínium létrán állva próbálta tisztítani a tetőt, amikor egy hatalmas hótábla vált le a tetőről, amely ledöntötte az alkalmazottat a létráról és teljesen betemette hóval.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tetőlavina egy másik alkalmazottat is félig betemetett, neki sikerült kiszabadítania magát a hó fogságából és segítséget kérni. A teljesen betemetett 38 éves alkalmazottat néhány perc alatt kiásták a hó alól. Miután nem mutatott életjeleket, az orvos megérkezéséig a vendégek és az alkalmazottak megkezdték az újraélesztését. 45 perc kellett az újraélesztésig.

Köd miatt a helikopter nem tudott felszállni a hüttéhez, így a sérültet le kellett vinni az egyik völgyállomásig, onnan helikopterrel szállították a klagenfurti kórházban.

Hétfő reggel arról szóltak a hírek, hogy a sérült állapota válságos, délután pedig az osztrák sajtó közölte, hogy a 38 éves férfi belehalt a sérüléseibe.
2019.02.05. 17:51:28 dragon
rémes. És valószínű, hogy magyar volt, osztrák hüttékben nemigen van osztrák alkalmazott...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »