Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpia: címvédés a női snowboardosok slopestyle döntőjében

2018.02.12. MTI

A címvédő amerikai Jamie Anderson nyerte meg a női hódeszkások slopstyle-versenyét a phjongcshangi téli olimpia hétfői versenynapján.
A kellemetlen, erős szél alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát ebben a számban. A nehézségek már vasárnap kezdődtek, amikor a selejtezőt meg sem tudták rendezni, majd hétfőn az eredeti rajtot közel másfél órával kellett eltolni a szűnni nem akaró széllökések miatt.

A rendezők döntése alapján hétfőn a kvalifikációt nem tartották meg, hanem mind a 26 induló a döntőben szerepelhetett, és mindenki kétszer mutathatta be trükkjeit a különböző ugratókon és korlátokon. A szabályok szerint a két futam eredményeit nem összegezték és nem is átlagolták, hanem minden versenyzőnél a jobbik pontszám rangsorolt.

A viadalt alapvetően meghatározták az időjárási viszonyok, a szél ugyanis annyira mérséklődött, hogy elindulhasson a versengés, ám így is erős maradt, aminek következtében alig akadt olyan sportoló, aki hibátlanul, esés, vagy kézletétel nélkül leért volna a célba.

A viszonyokkal aztán a címvédő Jamie Anderson birkózott meg a legjobban, az első futam utolsó csúszójaként szép stílusban, hiba nélkül mutatta be ugrásait, s 83 pontjával tíz ponttal előzte meg a másodikat.

A második sorozatban Anderson szintén az utolsó induló volt, megelőzni pedig senki sem tudta, így már győztesként csúszhatott végig a pályán.

Az ezüstérmet a kanadai Laurie Blouin szerezte meg végül, míg a bronzot a Szocsiban Anderson mögött második finn Enni Rukajärvi.

Eredmények (az olimpia honlapjáról):
hódeszka, női slopestyle, olimpiai bajnok:
------------------------------------------
Jamie Anderson (Egyesült Államok) 83,00 pont
2. Laurie Blouin (Kanada) 76,33
3. Enni Rukajärvi (Finnország) 75,38

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.