Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpia: elhalasztották a lesiklást, Kékesi Márton futamát

2018.02.11. Bata Attila

Az sosem jó jel, ha a pálya melletti sílifteket nem indítják el. Ez történt magyar idő szerint ma hajnalban is a phjongcshangi téli olimpián. A nagy szél miatt nem indulhattak el a liftek, és ezért kellett a versenyt is elhalasztani, mert nem lehetett volna fair versenyt rendezni váltakozó széllökések között.
Kékesi Márton alpesi síző a phjongcshangi téli olimpia férfi lesiklás számának edzésén a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Kékesi Márton alpesi síző a phjongcshangi téli olimpia férfi lesiklás számának edzésén a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy vasárnap nem lehet megrendezni a játékok egyik klasszikusának tartott számot, amelyben Kékesi Márton révén magyar induló is van. Sőt, ha jól számoljuk, ő lett volna a vasárnapi program egyetlen magyar indulója.

A gyorsasági számoknak otthont adó Dzsongszonban helyenként óránként 72 kilométeres szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni, mivel a versenyzők több mint 100 kilométeres sebességgel száguldanak a lejtőn.

Később a Nemzetközi Sí Szövetség bejelentette, hogy a pótlás 15-én, csütörtökön lesz, az aznapra kiírt férfi szuperóriás-műlesiklás pedig péntekre, a tartaléknapra tolódik. A férfi lesiklás lett volna az első alpesi szám az olimpián.

A halasztás több problémát is okoz. Számos szurkoló például csak ezért, a "királyverseny" miatt repült ide Európából, így a verseny új időpontjában már otthon kellene lenniük a megvásárolt repülőjegyeik érvényessége alapján.

A versenyzőknek is gondot okoz a halasztás. A gyors számokban versenyző férfiak foglalják el a síterep mellett található egyetlen szállodát. A tervek szerint ők már 15-én kiköltöztek volna, hogy átadják szobáikat a beköltöző női versenyzőknek. Így most a (gyors számokban induló) hölgyek nem tudnak beköltözni, akiknek 17-én rendezik a szuper G-t.

Hétfőn női óriás-műlesiklást rendeznek Phjongcshangban, ahol Hozmann Szonja és Maróty Mariann is rajthoz áll írja az MTI.
KOMMENTEK
tibor.becker | 2018.02.13. 09:41
Kombinációban (Lesiklás+mülesiklás)
32.HUN Samsal Dalibor + 09.42
36.HUN Kékesi Márton + 13.50
szerintem szép helytállás. Üdv, Tibor

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.