Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új drótkötélpálya a bátraknak Orcieres síterepén

2009.02.08. Bata Attila

Új drótkötélpálya a bátraknak Orcieres síterepén Szombaton megnyílt a francia Orcières síterep legújabb adrenalin-növelő látványossága, a Roll Air Câble, amely nem más, mint egy két kilométer hosszú drótkötélpálya, ahol a bátor vállalkozók szinte szabadesésben zuhanhatnak a mélybe, akár 130 km/órás sebességgel is.
A helyiek által „Tyrolienne”-nek nevezett alkalmatosság elnevezése arra utal, hogy régen a Tirolban ezzel a drótköteles szerkezettel mozgatták az árut a hegyvidéken az egyik pontból a másikba. A modern kor embere természetesen saját magát szíjazta be a szállítandó teher helyére, de sok helyen még ma is tirolinak nevezik azt a drótkötelet, ahol egy csiga segítségével lehet lecsúszni. Mára természetesen a turisztikai marketingmenedzserek is hozzátették saját részüket, így az elnevezések száma (pl. flying fox vagy zip-line) jelentősen megnövekedett.

A szombaton átadott drótkötélpálya a legnagyobbnak számít egész Európában, és az egyedüli ilyen típusú szórakozási lehetőség a Provence-Alpes-Côte-d'Azur régiókban. A drótkötél a Drouvet Telemix felvonó felső állomása mellett indul (2655 m) és a Long-tó (2500 m) partjához érkezik. A táv összesen két kilométer, mialatt a fejjel előre rögzített bátor jelentkezők akár 130 kilométeres sebességgel is repülhetnek, 120 méterrel a föld felett, a végén pedig az említett (télen jobbára befagyott) tó felett.

Orcières új látványossága télen-nyáron üzemel majd, de csak a 10 éven felüliek vehetik igénybe. Az ára nem lesz olcsó, egy menet 38 euróba kerül.
KOMMENTEK
szaboerzsebeteszter | 2012.01.01. 20:13
Alig várom kipróbáljam... :-))) Dudi

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.