Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Oroszország: kék hó borítja a várost az Urálban

2015.02.14. | Szerző: Bata Attila
Újabb érdekes élményben volt részük az oroszországi Cseljabinszk település lakosainak. Volt itt már korábban meteor, hullott narancssárga hó, most pedig kék színű hó lepte be a várost. A legutóbbi magyarázatok szerint a helyi tojásfestő üzemből került a levegőbe a festék, amely kékre színezte a havat.
h i r d e t é s
Cseljabinszk Oroszország nyolcadik legnépesebb városa. A dél-uráli régióban elterülő város lakói sok mindent láthatták már ez előző években. Majdnem két évvel ezelőtt egy meteor robbant fel darabjaira a város felett, láttak itt már korábban narancssárga színű havat is, de kéket most először - írja a Daily Mail.

A havazás már korábban megérkezett, a kék színt csak csütörtök reggel látták a városlakók. Rövid kutatás után kiderült, hogy a húsvétra készülődő tojásfestő üzem a gyanús. Az üzem szóvivője megerősítette, hogy tőlük került a levegőbe a színezőanyag. A festékeket biztonságos zsákokban tárolják, de amikor kinyitották az a gyár levegőjébe került és a szellőzőrendszeren keresztül a szabadba.

Kép: Dimitrij Kudrionov / rt.com
A festék tulajdonsága, hogy alacsonyabb hőmérsékleten fejti ki jobban a hatását, így amikor megemelkedett a hőmérséklet a városban, a hó olvadásnak indult, akkor a kék szín is sokkal jobban láthatóvá vált, ekkor vették észre a helyiek.

A hatóságok szerint nincs ok félelemre, a hó azon kívül, hogy kék színű folyadékot hagy maga után az olvadáskor, nem káros a környezetre. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »