Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Oroszország: kék hó borítja a várost az Urálban

2015.02.14. Bata Attila

Újabb érdekes élményben volt részük az oroszországi Cseljabinszk település lakosainak. Volt itt már korábban meteor, hullott narancssárga hó, most pedig kék színű hó lepte be a várost. A legutóbbi magyarázatok szerint a helyi tojásfestő üzemből került a levegőbe a festék, amely kékre színezte a havat.
Cseljabinszk Oroszország nyolcadik legnépesebb városa. A dél-uráli régióban elterülő város lakói sok mindent láthatták már ez előző években. Majdnem két évvel ezelőtt egy meteor robbant fel darabjaira a város felett, láttak itt már korábban narancssárga színű havat is, de kéket most először - írja a Daily Mail.

A havazás már korábban megérkezett, a kék színt csak csütörtök reggel látták a városlakók. Rövid kutatás után kiderült, hogy a húsvétra készülődő tojásfestő üzem a gyanús. Az üzem szóvivője megerősítette, hogy tőlük került a levegőbe a színezőanyag. A festékeket biztonságos zsákokban tárolják, de amikor kinyitották az a gyár levegőjébe került és a szellőzőrendszeren keresztül a szabadba.

Kép: Dimitrij Kudrionov / rt.com
Kép: Dimitrij Kudrionov / rt.com
A festék tulajdonsága, hogy alacsonyabb hőmérsékleten fejti ki jobban a hatását, így amikor megemelkedett a hőmérséklet a városban, a hó olvadásnak indult, akkor a kék szín is sokkal jobban láthatóvá vált, ekkor vették észre a helyiek.

A hatóságok szerint nincs ok félelemre, a hó azon kívül, hogy kék színű folyadékot hagy maga után az olvadáskor, nem káros a környezetre. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.