Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: megérkezett a havazás

2016.10.03. Stánicz Balázs

Hirtelen tél lett a magasabb osztrák hegyekben. Hétfőre virradóra 1600-2000 méter felett többfelé havazott. A télies időjárásnak nincs vége: a magas-, sőt középhegységekben is a tél jegyében telik el október első hete.
Míg szombaton Ausztria nagy részén késő nyárias idő uralkodott, addig a vasárnap érkezett hidegfronttal kifejezetten téliessé vált az időjárás 2000 méter feletti régiókban. Hétfőre virradóra jellemzően 5-20 cm hó hullott az osztrák hegyekben. A havazás a hét további részében is folytatódik, több hullámban. A szerencsésebb helyeken hétvégéig akár fél méteres friss hó is összejöhet, erre leginkább az osztrák gleccserterepeken van esély. A hóhatár kedden 1400-1800 méter, míg szerdán és csütörtökön 900-1300 méter közt várható, azaz a magasabb alpesi völgyek is fehér ruhát ölthetnek. Néhány sípálya már beindította a hóágyúkat, Söldenben reggel óta üzemelnek a hóágyúk. Az elkövetkezendő napokban egyre több magasabb síterepen számolhatunk hóágyúzással, hiszen a napról-napra süllyedő hőmérséklet egyre inkább lehetővé teszi ezt. Kedden 3000 méteren akár -8 fok is várható napközben, az ezt követő napokban még hidegebb lesz.
KOMMENTEK
Töri-074 | 2016.10.05. 09:17
Alakul :)
Alex16 | 2016.10.05. 11:23
Végre egyre lejjeb és lejjeb jön - mi itt az Alpokalján már érezzük azt, hogy havazik/havazott az Alpokban. Remélem nem sokára itt is fog, amire nagy az esély mivel minden évben így van általában. :)

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.