Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: karácsonyra megérkezhet a hó

2016.12.22. Stánicz Balázs

A legutóbbi (vasárnapról hétfőre virradó) hószállingózás után az előttünk álló karácsonyi hétvége hozhat némi friss havat az osztrák hegyekbe. A szerencsésebb helyeken akár 10-15 cm is hullhat, a legtöbb síterepen azonban maradnak a még ennél is kisebb mennyiségek.
Kaprun december 20-án
Kaprun december 20-án
Ez a december minden bizonnyal nem a nagy havakról marad emlékezetes, de nézzük a pozitív oldalát, jórészt napos idő és a szinte folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően remek sípályák várják a síelőket Tiroltól kezdve, Salzburgon, Karintián keresztül egészen a stájer és alsó-ausztriai síterepekig.

Schladming a napokban

A legutóbbi kisebb hóesés Felső- és Alsó-Ausztriában hozott nagyobb (értsd 5-10 cm) havat, másutt mindösszesen néhány centi hó okozott örömöt.

Saalbach a havazás után (december 19.)

A völgyekben az inverzió miatt jóval hidegebb van, mint a hegyekben. Ma a salzburgi Lungau lakói ébredtek a leghidegebbre, St Michaelben -12,3 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Hideg volt az alsó-ausztriai Lunzban is, -11,4 fokkal és csaknem -11 fokot mértek a stájer Rottenmann településen és a tiroli Liezenben.

Murau a napokban

Ezzel szemben enyhe az idő a középhegységekben, 1500 méteren közel 10 fokot mutattak csütörtökön a hőmérők Gerlitzenen és 9 fokot a Raxon.

A hétvégén egy front felhőzete éri el Ausztriát, a nyugati és északi tartományokban 1000-1500 méter felett havazás kezdődik. Várható hómennyiségek továbbra sem lesznek rekorderek, jellemzően 5-10 cm, elszórtan 10-15 cm friss hóval gyarapodhat a hóréteg.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.