Menü ≡

Kétméteres hó a közeli stájer síterepeken

2010.02.04. | Szerző: Bata Attila
Kétméteres hó a közeli stájer síterepeken Az elmúlt napokban ismét komolyabb havazásban részesültek az osztrák pályák, egységesen kelettől-nyugatig. Szerdán Felső-Stájerország egyes részein 60 cm friss hó esett, így néhány, a hazai síelőink körében is népszerű terepen már két méter körül van a hóréteg vastagsága.
h i r d e t é s
Az elmúlt napok havazásainak az egyik legnagyobb nyertese Felső-Stájerország, azon belül is Ausseerland, és a környéken található sípályák. A frissen lehullott 50-60 cm hó után Tauplitz / Bad Mitterndorf síterepén már 180 cm, Loser – Altaussee tetején pedig 210 cm hó található.

A közelebbi pályákra is érkezett 20-30 cm friss hó, ebből jutott Stuhleckre és Hochkarra is, az utóbbi helyen tegnap az erős szél és a havazás miatt az esti síelés is elmaradt. A nagy mennyiségű friss hó miatt a lavinaveszély négyes fokozatra emelkedett Stájerországban. Az előző hetek rendkívül hideg időjárása csontkeménnyé fagyasztotta a legalsóbb hórétegeket, az erre érkezett friss hó nagyon könnyen megcsúszhat ezekben a szeles, viharos időkben.

Ausztria nyugati része is szép lassan behavazódik. Annak ellenére, hogy januárban a szokásos hómennyiségnek csak a 30-75 százaléka hullott le, időközben a nyugati részeken is biztató lett a helyzet. Olyannyira, hogy Vorarlbergben már több helyen is két méter feletti a hóvastagság (Lech: 210 cm), de már Tirolban is közelítünk a másfél méteres vastagsághoz a nem gleccser síterepeken is.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó oldalak:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »