Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kétméteres hó a közeli stájer síterepeken

2010.02.04. Bata Attila

Kétméteres hó a közeli stájer síterepeken Az elmúlt napokban ismét komolyabb havazásban részesültek az osztrák pályák, egységesen kelettől-nyugatig. Szerdán Felső-Stájerország egyes részein 60 cm friss hó esett, így néhány, a hazai síelőink körében is népszerű terepen már két méter körül van a hóréteg vastagsága.
Az elmúlt napok havazásainak az egyik legnagyobb nyertese Felső-Stájerország, azon belül is Ausseerland, és a környéken található sípályák. A frissen lehullott 50-60 cm hó után Tauplitz / Bad Mitterndorf síterepén már 180 cm, Loser – Altaussee tetején pedig 210 cm hó található.

A közelebbi pályákra is érkezett 20-30 cm friss hó, ebből jutott Stuhleckre és Hochkarra is, az utóbbi helyen tegnap az erős szél és a havazás miatt az esti síelés is elmaradt. A nagy mennyiségű friss hó miatt a lavinaveszély négyes fokozatra emelkedett Stájerországban. Az előző hetek rendkívül hideg időjárása csontkeménnyé fagyasztotta a legalsóbb hórétegeket, az erre érkezett friss hó nagyon könnyen megcsúszhat ezekben a szeles, viharos időkben.

Ausztria nyugati része is szép lassan behavazódik. Annak ellenére, hogy januárban a szokásos hómennyiségnek csak a 30-75 százaléka hullott le, időközben a nyugati részeken is biztató lett a helyzet. Olyannyira, hogy Vorarlbergben már több helyen is két méter feletti a hóvastagság (Lech: 210 cm), de már Tirolban is közelítünk a másfél méteres vastagsághoz a nem gleccser síterepeken is.
KOMMENTEK

Szállástippek
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Tauplitzerhof csillagcsillagcsillag
A szálloda Tauplitz központjában fekszik, a Tauplitzalmra vezető négyszemélyes ülőlifttől mindössze 250 méterre. Szolgáltatásai: étterem, bár, szauna, gőzfürdő, masszázs, szolárium, pihenőszoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.