Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák nyitások: Obertauern, Ischgl, Sportgastein és Leogang

2023.11.23. Bata Attila

Ezen a héten újabb síterepek nyílnak meg Ausztriában. Részben a tervek szerint, részben a jó hóviszonyok miatt korábbi nyitással, de olyan is előfordul, hogy késik a szezonkezedet.
Obertauernben holnap nyitnak
Obertauernben holnap nyitnak
Szokás szerint nem aprózta el a nyitást a tiroli Ischgl síterepe. A mai napon 32 liftet indítottak be és 112 kilométernyi (!) pályával az Alpok jelenlegi legnagyobb kínálatával kezdik meg a szezont. Az „igazi” szezonnyitót egy hét múlva tartják, a színpadon Demi Lovatóval.
Ischgl: 60 centi hó a hegyekben
Ischgl: 60 centi hó a hegyekben
Obertauern holnap kezdi meg a szezont. Itt a völgyben 30 cm, a hegyen 60 cm vastag a hó. Az első hétvégén az alábbi liftek üzemelnek. A síterep folyamatosan dolgozik újabb pályák és liftek megnyitásán, erre is van esély a hétvégén.
Obertauern: az első napon üzemelő felvonók
Obertauern: az első napon üzemelő felvonók
Szombaton már a saalbachi síhintában is lehet síelni a leogangi részen. Itt a jó hóviszonyok miatt döntöttek úgy, hogy az Asitz Mulde liftet és a hozzátartozó ráhordó felvonókat beindítják.
Leogang, nyitás szombaton
Leogang, nyitás szombaton
Szintén a jó hóviszonyok miatt erre a hétvégre kinyit Sportgastein is. Egy lift és két pálya (S1 és S1a) üzemel a felsőbb részeken. Napijegyek a helyszínen 49 euróba, az interneten 39 euróba kerülnek.

A kelet-tiroli Sillian-Hochpustertal is csak a hétvégre nyit ki néhány pályával, itt a folyamatos síszezon december 8-án kezdődik.

Ezen a hétvégén nyitott volna Flachau, de itt az utóbbi napokban romlott a pálya minősége, így egy héttel elhalasztották a nyitást.

És ami a legfontosabb! Hétvégére komoly havazás érkezik az osztrák hegyekbe (is). Hétfő reggelig a legtöbb helyen körülbelül fél méter havat várnak, de nem kizárt a méteres hó sem a magasabb régiókban. Részletek a várható hétvégi havazásról holnap.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.