Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nem egységes a bukósisak rendelet Ausztriában

2009.10.12. | Szerző: Bata Attila
Nem egységes a bukósisak rendelet Ausztriában Újabb fordulókon vannak túl az osztrák tartományok döntéshozói, és lassan körvonalazódnak azok a tartományok, ahol valószínűleg az idei szezonban kötelező lesz a védősisak viselete a tizenöt éven aluli fiatalok részére. Vorarlberg, Tirol és Salzburg tartományokban nem vezetik be a rendeletet.
h i r d e t é s
Az összes osztrák tartomány döntéshozói foglalkoznak a gyermek bukósisak kérdésével és a jelenlegi helyzet szerint Tirol, Salzburg és Vorarlberg tartományok kivételével az összes osztrák pályán valószínűleg kötelező viselet lesz a bukósisak a gyermekek részére. Konkrét döntés még nem minden tartományban született, így a bevezetés időpontja sem egységes. Alsó-Ausztriában már a szezon első napjától, Karintiában december elsejétől, Stájerországban pedig valószínűleg januártól lép életbe az új rendelkezés.

Érdekesség, hogy a síelés tekintetében a három legfontosabb tartomány nem vezeti be a rendeletet. Köztük is vannak apróbb különbségek. Salzburg ugyan most nem döntött mellette, de jövőre, a 2010/2011-es szezontól már itt is kötelező lesz. Tirol és Vorarlberg nem kívánja kötelezően előírni a sisak viseletét ebben a szezonban, és itt a jövőre vonatkozóan sem szándékoznak dönteni a szülők helyett, hiszen felmérések szerint ezekben a tartományokban a gyermekek közel 85 százaléka visel bukósisakot.

Statisztikák szerint tavaly 68.000 baleset történt az osztrák pályákon, ezekben kb. 8.000 gyermek szenvedett kisebb-nagyobb sérülést.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »