Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák videó: csodás állatmentés a hó fogságából

2019.01.09. Bata Attila

A hatalmas havazás miatt Ausztriában mostanában nemcsak az utakat zárták le, hanem több helyen a vasúti közlekedés is akadozik. Tegnap Salzburgban, Tirolban, illetve Stájerországban több vasúti útvonalat is le kellett zárni a havazás miatt.
Az erős szél hatalmas hótorlaszokat emelt a síneken, így az osztrák vasút munkatársai mindent megtesznek, hogy ismét járhatóvá tegyék a síneket. Egy ilyen akció alkalmával vették észre a sínhez közel bajba jutott állatot, és hála a gyors beavatkozásnak, hatalmas hó alól szabadult ki a szerencsés zerge.

A videó a Gesäuse Nemzeti Parkban készült, amely Stájerország északi részén található, az Enns folyó völgyében. Az osztrák vasút (ÖBB) közleménye szerint az alkalmazottak a lezárt vasúti vonalon, Admont és Hieflau között dolgoztak a hókotró mozdonnyal, amikor észrevették a bajba jutott zergét.

A lassan, kb. 30 km/órával haladó mozdony túl messzire spriccelte az 50-80 cm havat a sínekről. A mozdony hangos szirénával közlekedett, de ez sem riasztotta el a sínhez túl közel merészkedő állatot. Valójában kész csoda, hogy észrevették a saját maguk által hóval szinte teljesen betemetett zergét. Az internet közönsége mindenesetre hálás a mentőakcióért.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.