Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötscher: lavina okozta három sítúrázó halálát

2022.03.11. Bata Attila

Ma délelőtt halálos kimenetelű hóomlás történt a Lackenhof/Ötscher síterepéhez közel, pályán kívül. Négy sítúrázóból hárman az életüket veszítették, a negyediket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Kép: ORF
Kép: ORF
A lavina a Nagy-Ötscher északi oldalán a Juckfidelplan részen indult meg. A segélyhívás 11:30-kor érkezett a hegyimentőkhöz.

Hírek szerint három sítúrázót teljesen betemetett a hó, a helyszínen életüket vesztették, A negyedik túrázót részben került hó alá, őt súlyos sérülésekkel a St. Pölten-i kórházba vitték.

A rendőrség közleménye szerint mindannyian alsó-ausztriai lakosok. A sérült sítúrázó maga is aktív hegyimentő. Az elhunytak is profi magashegyi túrázók voltak, szintén a hegyimentőknek is dolgoztak. A hegyimentők vezetője szerint a csapatot teljesen megviselte kollégái mentése.

A szerencsétlenség helyszínére nagy erőkkel, három helikopterrel érkeztek meg a hegyimentők. Sokáig nem voltak benne biztosak, hogy nincs további áldozata a hóomlásnak.

A körülmények kivizsgálását megkezdték. Annyi bizonyos, hogy négy profi alpinista egyes fokozatú lavinaveszélynél vágott neki a hegyoldalnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.