Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Peking: bemutatták a téli olimpián segédkezők egyenruháját

2022.01.04. MTI

Bemutatták a februári pekingi téli olimpián dolgozó kísérők és az éremátadó ceremónián közreműködők hivatalos egyenruháját.
Kép: Beijing 2022
Kép: Beijing 2022
Az insidethegames.biz portál szerint a szervezők az "egyszerű, biztonságos, de mégis izgalmas" megjelenésre törekedtek, amivel demonstrálhatják, hogy "meleg szívvel fogadják minden ország résztvevőit a játékokon".

Minden szett kabátból, sapkából és kesztyűből áll, az eredményhirdetésre pedig önmelegítő alsóruházat és csúszásmentes csizma is jár a segítőknek. A ruhákat piros és kék színben, három stílusban készítették el.

Az egyenviseleteken található motívumokat két tradicionális szimbólumról mintázták, a hópehelyről és a felhőről. A "szerencsefelhő" a 2008-as pekingi nyári olimpiát idézi. A "nagyszerű táj" stílust Az ezer mérföldnyi hegyek és folyók című híres kínai festmény ihlette, a harmadik stílus pedig a "havazás a Tang dinasztiában" nevet kapta, és kifinomult virág- és hópehely mintákat jelenít meg.

A február 4-én kezdődő téli játékokon az éremátadó ünnepségeket a pekingi Olimpiai Parkban rendezik majd, de a nyári olimpiához hasonlóan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai nem akaszthatják a medálokat a sportolók nyakába a szigorú koronavírus-szabályozások miatt. Az érmeket csúszásmentes tálcákon nyújtják át a dobogósoknak.

A fenntarthatóság jegyében a virágcsokrokat kasmírból kötik, ezeket az "örökkévaló olimpiai virágoknak" nevezték el, az érmesek továbbá ajándékba kapják a téli olimpia kabalafiguráját is.

Különösen nagy figyelmet szenteltek a szervezők a dobogók megtervezésének, ugyanis a 2022-es téli játékokon ünneplik a pódiumok bevezetésének 90. évfordulóját.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.