Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Peking 2022 - Kína készen áll az olimpiára

2021.10.29. MTI / sielok.hu

Kína maximálisan készen áll a 2022-es téli olimpiai játékok megrendezésére, a 2008-as nyári olimpia után Peking ismét megmutatná - a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére -, hogy mire képes.
Többek között erről beszélt a közmédia pekingi tudósítója az M4 Sport szerda reggeli Sporthíradójában annak apropóján, hogy 100 nap múlva kerül sor a XXIV. téli ötkarikás játékok megnyitójára.

A kínai fővárosban már minden készen áll a többezer sportoló és hivatalos kísérő biztonságos fogadására, néhány nappal ezelőtt pedig a szervezők ismertették annak a kézikönyvnek a tartalmát, amely a játékok szigorú koronavírus-szabályzatát foglalja magában. A protokollt a kínai nyílt gyorskorcsolya versenyen és a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat első állomásán már le is tudták tesztelni - mondta a pekingi tudósító.

Az már korábban kiderült, hogy a téli olimpián külföldi szurkolók nem vehetnek részt, a hazai érdeklődők pedig az aktuális utazási szabályozásoknak megfelelően látogathatják majd a versenyszámokat. Járványgócok kialakulása esetén utazási korlátozásokat vezethetnek be, így nem biztos, hogy minden tartományból érkezhetnek majd nézők a játékokra.

Pekingben hat helyszínen zajlanak majd a jeges sportok küzdelmei, emellett a központtól 90 kilométerre található Jencsingben két, a fővárostól 220 kilométerre lévő Csangcsiakouban pedig négy központban rendeznek majd versenyeket.

Pekingben kerül sor a gyorskorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a műkorcsolya és jégtánc, a curling és a jégkorong eseményeire, valamint a hódeszka és a síakrobatika big air számaira, továbbá a megnyitó és záróünnepségre.

Jencsingben lesznek az alpesi versenyek, valamint a bob- a szánkó- és a szkeletonfutamok, míg Csangcsiakouban a sífutás, a sílövészet, a síugrás, az északi összetett, valamint a hódeszka és a síakrobatika legtöbb versenyszáma.

Alpesi síelésben Magyarország egy-egy férfi és női kvótát kaphat jelen állás szerint. A kvalifikáció január 16-án zárul, akkor dönt a magyar szövetség, hogy ki képviselheti hazánkat az alpesi számokban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.