Menü ≡

Pirelli: síléceket gyártott az olasz gumiabroncs cég

2017.02.08. | Szerző: Bata Attila
A Pirelli a világ egyik legnagyobb gumiabroncs gyártója. A milánói székhelyű cég eddig is támogatta a téli sportágak versenyeit, azonban most túlléptek a szponzoráláson, és saját tervezésű síléccel jelentkeztek. Az új léceket a most zajló alpesi világbajnokság színhelyén mutatták be.
h i r d e t é s
A Pirelli Design összefogott az olasz felszerelésgyártóval, a Blossom csapatával, és igazi 'Made in Italy' termékkel rukkoltak ki. A Sport Carve Ski névre keresztelt léceket a svájci St. Moritzban, a jelenlegi alpesi vb színhelyén, mutatták be a héten.

A síléc a szokásos módszerrel készült. A famagos szerkezetű és többrétegű léchez a Pirelli egy extra réteggel járult hozzá. Természetesen a gumikészítésben felhalmozott hatalmas tapasztalatukat tették bele az új lécbe.

Egészen pontosan egy gumiból készült réteget építettek be a lécbe, amely csökkenti a léc rázkódását lesiklás közben. A Pirelli szerint akár 60 %-os csökkenést is jelenthet az új gumiréteg. További információ a lécek összetételéről, méreteiről vagy rádiuszairól a gyártó oldalán található.

A Pirelli nevével a Forma 1-es vagy motorsportos közvetítéseken is találkozhatunk. Azt talán kevesebben tudják, hogy az alpesi sí és jégkorong világbajnokságokat is szponzorálnak. Ezen felül az olasz és a svájci síválogatottat is támogatják.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az új léceket limitált számban dobták piacra. A versenyeken használt abroncsokhoz hasonlóan hét különböző színben készültek. Mivel a Pirelli az idén ünnepli 110. évfordulóját, hogy a versenysportban is érdekeltek, így mindegyik színből 110 párt készítettek.
2017.02.08. 17:20:44 minerel
Aha szóval fogtak egy komolyabb lécet, rátették a pirelli logot és kreáltak köré egy reklámhaknit. :-)
2017.02.10. 11:29:34 Kálóczi Tamás
Azért kipróbálnám, csak úgy hakniból.....
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »