Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pireneusok: áramszünet okozott galibát a síliften

2014.08.21. Bata Attila

Nagyszabású rendezvényt tartottak tegnap a Pireneusok egyik legszebb pontján, a 2876 méteren található Pic du Midi tetején. A csúcson bemutatót tartottak egy alkalmi teniszpályán, de a rendezvény után a tömeg nem tudott lemenni a hegyről áramszünet miatt. Ötvenöten a kabinokban himbálóztak órákon át.
h i r d e t é s
A lehető legrosszabbkor jött az áramszünet a Pireneusokban. A két veterán teniszező, Guy Forget és Mansour Bahrami „lejátszotta” bemutató mérkőzését az erre a célra épített pályán, majd 13:30-kor elment az áram és a kabinos liftek megálltak a levegőben.

Tenisz a felhők között (Kép: Pic du Midi / Facebook)
A két kabinban összesen 55-en utaztak. A felső kabin 200 métert tett meg lefelé a csúcstól, a lenti ugyanannyit felfelé a völgyállomástól, amikor bekövetkezett az áramszünet. Ezen felül a csúcson, külön az esemény miatt, összejött körülbelül 400 vendég, akik így fennragadtak a hegyen.

A kabinos lift egy korábbi képen (Kép: Pic du Midi / Facebook)
A hegyimentőknek egyrészt a két kabinban rekedt utasokat kellett lehozniuk a földre, valamint a csúcson ragadt tömeget kellett lejuttatnia völgybe. A köd miatt helikoptereket nem használhattak, így a két kabin utasait mentőkosárral hozták le.

A tenisz és ami utána jött
A csúcson ragadt nézők, érdeklődők, újságírók és VIP vendégek nagy része gyalog elindult a turistaúton lefelé, ahol kb. félórás gyaloglás után elérhették az első terepjárókat vagy később a kisbuszokat, amivel lehozták őket a völgybe.

Este 8-ra sikerült mindenkit épségben lehozni a hegyről és a kabinokból.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.