Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: a pályalezárás nem tesz jót a síterepnek

2018.11.23. Bata Attila

Október óta hatóságilag lezárták Pitztal-gleccser egyik rövid, de eléggé fontos pályáját. A lezárt pálya miatt sokkal kevésbé vonzó most a síelés a gleccseren. Szerdán újratárgyalták az ügyet, de a pályát és környezetét továbbra sem lehet használni.
A lezárt rész
A lezárt rész
A Pitztal-Sölden tervezett összekapcsolás témájában a múlt hónapban már írtunk a pitztali lezárásról.

Röviden: a síterep felújított egy kb. 350 méternyi pályaszakaszt, amire nem volt engedélye. A felújítás folyamán a hegygerincet annyira átépítették, hogy azt már nem lehet a természetes állapotába visszaállítani. A hatóságok úgy döntöttek, hogy amíg az ügyet nem tisztázzák, addig a pályát le kell zárni. A gond az, hogy csak ezen az egy pályán keresztül lehet elérni több pályát is a gleccseren.

A lezárás komoly gondokat okoz a síterepnek és a helyi idegenforgalomnak. Nem tesz jót a síterep hírnevének, és csökken a vendégek száma. Ezért is volt fontos a héten a szerdai meghallgatás, amikor a síterep a lezárás megszüntetését kérte a hatóságoktól. Sikertelenül. A hatóságok továbbra sem engedélyezték a Panorama pálya megnyitását. Ez azt jelenti, hogy a fenti pályák közül a 26, 27 és 28-as jelű pályák továbbra is megközelíthetetlenek.

A lezárt terület pályái a zöld körben
A lezárt terület pályái a zöld körben
A síterep abban bízik, hogy az érdekelt felek előbb-utóbb kedvező megoldásra tudnak jutni a kérdésben. Természetesen a régió turizmusát eléggé érzékenyen érintette a probléma az elmúlt hetekben. A Caféhoz (3440 m) vezető liftbe csak turistákat engednek fel, síelőket nem. A síterep 10%-kal csökkentette a bérletek árát a lezárás miatt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.