Menü ≡

Hochzillertal: betiltották az illegálisan épített sípályát

2019.11.19. | Szerző: Bata Attila
Újabb felelőtlen építkezés a síterep üzemeltetők részéről és ismét tiroli a példa.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Hochzillertal síterepén az idén felújították a Wimbachexpress, a tízszemélyes kabinos lift hegyállomásánál található Albergo vendéglőt. Az elektromos- és vízvezetékek felújítása közben egy új sípályát (síutat) is építettek a Sonnenjet sílift irányába. Ez utóbbira valahogy elfelejtettek engedélyt kérni.

Már nem az első eset, hogy azt látjuk, hogy "először építsük meg, majd később meglesz az engedély is" mottó eluralkodik Tirolban. Főleg a Pitztal-gleccser hergelte ezzel a közvéleményt, amikor 2006-ban hasonló "módszerrel" épített egy síutat. De a tavalyi lépésüket még a többi síterep is elítélte, amikor jóvátehetetlen károkat okozva simán ledózeroltak egy hegygerincet, hogy kiszélesítsék a síelőknek. Akkor is később kérték és kapták meg az engedélyt.

Ebben bízik Hochzillertal síterepének üzemeltetője a Schulz Group is. Elmondásuk szerint a vendéglő felújításával kapcsolatban minden rendben volt, az új pálya engedélyeztetése pedig folyamatban van. Amíg az új pálya helyzete nem tisztázódik, addig a hatóságok megtiltották a használatát.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »