Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: épül Ausztria legmagasabban fekvő liftje

2012.08.13. Bata Attila

Pitztal: épül Ausztria legmagasabban fekvő liftje Lázasan építik és a tervek szerint idén októberre el is készül Ausztria legmagasabbra közlekedő kabinos liftje a tiroli Pitztal-gleccseren. A körülbelül 20 millió euróba (kb. 5,5 milliárd forint) kerülő építkezés az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházása a környéken.
Az utóbbi egy évben a Pitztal-gleccser egyik csúcsa (3440 méter) vált Ausztria legmagasabban fekvő építési területévé. Tavaly nyár óta folynak a kabinos lift felső állomásának és a szuperpanorámás vendéglő építésének munkálatai. A hátsó Brunnenkogelre eddig a régi Pitz-Panoramabahn közlekedett, amely helyére már egy jóval modernebb lift érkezik. Az új lift 61 darab, nyolcszemélyes kabinjaiba fűthető üléseket építettek be. Az állomásokat is igazi modern szemlélettel tervezték.

Két kilométer hosszú kötélpálya köti össze az alsó és felső állomások közötti 600 méteres szintkülönbséget, amelyen alig hat perc alatt érnek fel a kabinok a csúcsra. A csúcson pedig ott áll majd a Café 3440, ahol 140 négyzetméteren 116 vendéget tudnak majd leültetni egyszerre. Valószínűleg a panorámaablakokon keresztül is csodás lesz majd a kilátás, de igazán szerencsések azok lesznek, körülbelül ötvenen, akik a teraszon foglalnak helyet és gyönyörködhetnek a környék háromezres hegycsúcsaiban.

Minden hónapban kisfilm készül az építkezésről (2012 július)
A síterep vezetője szerint bár a kávézó-vendéglő szinte az egekben épült, az árakat azért megpróbálják a földön tartani. Valószínűleg sokan csábulnak majd el egy kávéra 3440 méter magasan, hófödte hegyek között.
KOMMENTEK
F2 | 2012.09.24. 12:29
...kissé le vannak maradva "Bauplan"-tól nem...?
admin2 | 2012.10.13. 13:30
Megcsinálták! Mától közlekedik!!!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.