Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Presena hétvégén nyithat, Bormio még zárva

2010.10.05. Bata Attila

Presena hétvégén nyithat, Bormio még zárva Enyhe, de leginkább csapadékos időjárás köszöntött be az Alpokban, amely nem kedvez a hóviszonyoknak az utóbbi napokban. A meghirdetett olasz nyitások közül Bormio már biztosan elmarad, a Presena-gleccser pedig október 9-én nyithat ki, kedvező hóviszonyok esetén.
Fennállása óta még nem nyitott volna ki ilyen korán Bormio, az Alta Valtellina régióban található síterep. A hóágyúzást már a múlt héten elkezdték, de az időjárás közbeszólt, és már elég csúnyán néznek ki az alsó pályák. Marad az eredeti forgatókönyv, és az európai viszonyok között szintén korainak mondható november 6-i nyitás, amely nagyon jó eredmény egy nem gleccser sítereptől. Egy hónapig még gleccseren is lehet síelni a régióban, hiszen a Stelvio-gleccsert csak november 6-án zárják be.
Megjött az eső, leálltak a hóágyúk, olvad a hó Bormioban
Megjött az eső, leálltak a hóágyúk, olvad a hó Bormioban
A Presena-gleccserről még csak néhány napja szedték le a hatalmas fóliát, amellyel nyáron takarták be a sípályát, hogy megóvják a havat az olvadástól. A múlt heti havazás sokat lendített a dolgok állásán, és a szokásos november elejei nyitás helyett most az október 9-i nyitásról szóltak a hírek.
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.