Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Puchberg: épült műanyagpálya, de van elég hó is

2017.02.05. Stánicz Balázs

A Schneeberg naposabb oldalán fekvő Puchbergen az utóbbi években egyre rosszabb telek voltak, elmaradó vendégek, kevés sínap jellemezte a határ közeli sípályát. Az idei szezonban már hó sem kell a síeléshez. December elseje óta üzemel a műanyagpálya, de mostanában a hóval sincs gond.
Téli-nyári borítású sípálya épült
Téli-nyári borítású sípálya épült
Bár valljuk be a síelés továbbra is havon az igazi, de a kényszer nagy úr. Míg öt évvel ezelőtt 86, addig a tavalyi szezonban hóágyúzással 64 havas nap sikeredett. Az üzemeltető, az Osztrák Meteorológiai Intézet tanulmányára alapozva, téli-nyári üzemben és műanyagpályában látja a jövőt.

Egyelőre csak egy rövid szakaszon, a csákányos felvonó mellett épül a 140 méter hosszú pálya mozgójárdával együtt. Az 5000 négyzetméteres műanyagfelületen december 1-jén kezdődött meg a síszezon.

Havas volt a január
Havas volt a január
Az egykori Salamander Kinderlandet átnevezték, a lefedett Wunderwiese akár nyáron is használható.

A tanulópálya mellett egy hófánk pálya is kialakításra kerül. A lifttársaság szerint amennyiben pozitívak a visszajelzések elképzelhető további pályák befedése, így garantálva ezzel a hótól független lesiklást.

Havas volt a január
Havas volt a január
Az időjárás januárban a korábbi évekhez képest bőven hozott havat a síterepre, így szinte az összes lift és pálya üzemelt csúcsforgalomnál.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.