Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Puchberg am Schneeberg: a hétvége óta nyitva

2014.02.05. Bata Attila

Ausztria keleti részén sem mindenhol hozott örömöt a téli időjárás. A magyarok körében is népszerű, a határhoz közeli Puchberg am Schneeberg síterepe is csak az előző hétvégén tudott kinyitni. Ez még csak olyan próbaüzemnek számít, hiszen igazából még csak most kezdődik a szezon.
Ha túl sok hó nem is hullott a múlt héten, az időjárás legalább annyira besegített, hogy a hóágyúkat be lehetett indítani. Harminc hóágyú lőtte a pályákat folyamatosan, hogy ezen a héten már síelni lehessen a síterepen. Ez azért volt annyira fontos, hiszen Alsó-Ausztriában ezen a héten van az iskolákban a síszünet, ez az időszak pedig legalább olyan fontos az üzemeltetőknek, mint az év végi ünnepi időszak.

Ilyen az, ha van bőven hó
Ilyen az, ha van bőven hó
Tavaly a síterepen megépült egy új rész a gyermekek részére. Ide egy 150 méter hosszú lift került, egy 15 méter hosszú „varázsszőnyeg” felvonó és egy különleges gyermek szlalom pálya, ahol a csöppségek népszerű mesefigurák között csúszhatnak.

Mai webkamera kép
Mai webkamera kép
A síterepen január 30. óta lehet síelni, 9 és 16 óra között. Most már üzemel a húzó- és az ülőlift, valamint az említett gyermekparadicsom is. A hóviszonyok lehetnének jobbak is, jelenleg a hegyen 25 cm, a völgyben 10 cm vastag a hó a pályákon.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.