Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rax: 13 nap után eloltották az erdőtüzet

2021.11.06. Bata Attila

Ma délután bejelentették, hogy hősies küzdelem után sikerült eloltani Ausztria eddigi legnagyobb erdőtüzét, amely a magyar határhoz közeli Alsó-Ausztria tartományban pusztított. A tűz komoly károkat okozott a hazai túrázók körében is népszerű Rax környékén.
Múlt hét hétfőn lobbant be az erdő és rövid idő alatt, kb. 10 óra leforgása kellett hozzá, a tűz 5 hektáros területről egy kb. 115 hektárosra terjedt át.

A hivatalos bejelentés szerint a tűz oltásában majdnem 9000-en vettek részt, köztük 7750 tűzoltó. Az érintett területen akad még néhány hely, ahol még elszigetelten akadnak kisebb tűzfészkek, de ezeket a következő napokban alaposan átvizsgálják és eloltják őket. Összességében el lehet mondani, hogy a tüzet megfékezték, és már nincs szükség a korábbi vészhelyzeti intézkedések fenntartására.
A környék a téli és nyári túrázók körében népszerű. Sokan keresik fel hótalpakon a hegyeket. Számos hazai szervezésű téli túra is elérhető. Érdemes a szervezőkkel felvenni a kapcsolatot, mert néhányan már úgy döntöttek, hogy az idei túrák elmaradnak, mert a környék most nem nyújtja a megszokott téli élményt.
KOMMENTEK
nagyzoli | 2021.11.09. 12:10
Van valami térkép arról, hogy pontosan hol volt tűz? Pl. a Teufelsbadstubensteig környéke épen maradt?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.