Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Rax: 13 nap után eloltották az erdőtüzet

2021.11.06. | Szerző: Bata Attila
Ma délután bejelentették, hogy hősies küzdelem után sikerült eloltani Ausztria eddigi legnagyobb erdőtüzét, amely a magyar határhoz közeli Alsó-Ausztria tartományban pusztított. A tűz komoly károkat okozott a hazai túrázók körében is népszerű Rax környékén.
h i r d e t é s
Múlt hét hétfőn lobbant be az erdő és rövid idő alatt, kb. 10 óra leforgása kellett hozzá, a tűz 5 hektáros területről egy kb. 115 hektárosra terjedt át.

A hivatalos bejelentés szerint a tűz oltásában majdnem 9000-en vettek részt, köztük 7750 tűzoltó. Az érintett területen akad még néhány hely, ahol még elszigetelten akadnak kisebb tűzfészkek, de ezeket a következő napokban alaposan átvizsgálják és eloltják őket. Összességében el lehet mondani, hogy a tüzet megfékezték, és már nincs szükség a korábbi vészhelyzeti intézkedések fenntartására.
A környék a téli és nyári túrázók körében népszerű. Sokan keresik fel hótalpakon a hegyeket. Számos hazai szervezésű téli túra is elérhető. Érdemes a szervezőkkel felvenni a kapcsolatot, mert néhányan már úgy döntöttek, hogy az idei túrák elmaradnak, mert a környék most nem nyújtja a megszokott téli élményt.
2021.11.09. 12:10:39 nagyzoli
Van valami térkép arról, hogy pontosan hol volt tűz? Pl. a Teufelsbadstubensteig környéke épen maradt?
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »