Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordhavazás után sorra nyitnak az olasz pályák

2017.11.09. Bata Attila

Piemont tartomány Franciaországgal határos részén található Cuneo megyében hatalmas havat hozott az elmúlt napok időjárása. 2000 méter felett 100 centiméternél is nagyobb havat mértek a meteorológiai állomások, amely novemberi rekordnak számít. Más olasz síterepeken is bőven hullott annyi hó, hogy hamarosan megkezdhetik az idei szezont.
Prato Nevoso / Facebook
Prato Nevoso / Facebook
A kisebb síterepek közül Artesina Mondoléski és a Dolomitokban található Passo di Monte Croce már a mostani hétvégén kinyitja kapuit. Egy héttel később pedig a most rengeteg havat kapott Riserva Bianca és Prato Nevoso is fogadja a síelőket.

Riserva Bianca
Riserva Bianca
A Presena-gleccseren a liftek már eddig is jártak, szimbolikusan megnyitották az idei szezont, de síelni még nem lehetett. Az állandó hóágyúzás mellett nagyon jól jött az elmúlt napokban hullott 40 cm hó, így szombattól már naponta lehet síelni a gleccseren, egyelőre még csak a 2585 méter feletti részen.

Presena (webkamera)
Presena (webkamera)
Az országos havazás meghozta a síelők kedvét. Az alacsonyabb Appenninekben is kb. 40 centiméter hó hullott, de az idén először havazott Szardínián is. A dél-tiroli sífalvakban 20-30 cm, a hegyekben 50-60 cm hó esett. A legtöbb síterep által november 25-re tervezett nyitás most eléggé biztatóan néz ki.

Kronplatz (Dolomitok)
Kronplatz (Dolomitok)
Persze az ördög sosem alszik, még sokakban él a tavalyi szezonkezdet, amikor a kéthónapos aszály miatt január közepéig nem havazott. Reméljük, ez már csak rossz emlék marad.

Október végi meleg után jött a havazás Toszkánába
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.