Menü ≡

Három olasz síterepen is megkezdődött a szezon

2017.11.02. | Szerző: Bata Attila
Az előző hétvégén, illetve ezen a héten újabb három olasz síterepen indították be a lifteket. A dolog sajnos nem annyira reményteli, mint az első olvasásra tűnik. Az egyik helyen sokadik halasztás után kezdődött meg a szezon, de van, ahol a liftek ugyan járnak, de síelni még nem lehet mostanában.
h i r d e t é s
Kezdjük azzal a sítereppel, ahol gond nélkül, a terveknek megfelelően alakultak a dolgok. A svájci Zermatt olasz oldala, Cervinia, rövid őszi karbantartás után két héttel ezelőtt fogadta ismét a síelőket. Az elmúlt két hétben még csak a hétvégeken nyitottak ki, ezen a héten azonban már naponta lehet a Breuil-Plateau Rosá oldal felső részén.

Igaz, egyelőre itt is csak korlátozott számban üzemelnek a liftek és a pályák, de remélhetőleg a következő hetekben újabb pályákat tudnak megnyitni. Cervinia mostantól egészen május 6-ig tart nyitva.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A dél-tiroli Solda (németül Sulden) már október 21-én szeretett volna nyitni. Ezen a síterepen, közel 3000 méteres magasságban, ez a dátum szokásosnak mondható. Hóhiány miatt a nyitást egy héttel, október 28-ra, el kellett halasztani. Sajnos, a hóágyúkat csak késve tudták beindítani, így a nyitást ismételten halasztani kellett, ezúttal november 1-re. Tegnap azonban végre itt is sikerült megkezdeni a szezont.

Nem volt ilyen szerencsés a Presena-gleccser. Havazás az utóbbi időben elkerülte a síterepet, így a felső pálya még nem síelhető. Ennek ellenére október 28-tól már "megkezdődött" a szezon, a liftek járnak, a büfék üzemelnek, síelők helyett egyelőre túrázók használják a lifteket. A pályán azonban már szorgosan dolgoznak a hóágyúk, úgyhogy a nyitásra már nem kell túl sokat várni.

Olaszországban két gleccseren, Schnalstal (Val Senales) és Stelvio, már korábban is lehetett síelni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »