Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rendezte havas vitáját az eplényi síterep a szomszéd faluval

2020.01.14. Intersport Síaréna

Egy régóta fennálló vitát sikerült békésen lezárni Olaszfalu község polgármesterének és az eplényi Síaréna Kft. ügyvezetőjének.
Kép: Czinderi Zoltán
Kép: Czinderi Zoltán
Rejtélyes módon a hazai síszezon indulásával, az Eplény közeli Olaszfaluban rendszeresen több hó van, mint a megye más településein. Ez jelentősen elgondolkodtatta a falu és a környék lakóit, akik szerint a sípálya hóágyúi felelősek ezért a különös jelenségért.
Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja ezt az állítást, azonban szeretné megőrizni a baráti kapcsolatot Olaszfaluval, így egy gesztusértékű ajánlattal állt a község polgármestere elé.

A Síaréna Kft. a síszezon hátralévő részében ingyenes síelési lehetőséget biztosít a Villax Ferdinánd Általános Iskola tanulóinak. A sípályát üzemeltető vállalkozás ezzel kíván hozzájárulni a gyermekek egészséges életmódra való neveléséhez.
A síterep és a település a térképen
A síterep és a település a térképen
Boriszné Hanich Edit, Olaszfalu polgármestere és Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója kézfogással pecsételték meg az egyezséget, továbbá megállapodtak abban, hogy a jövőben nem kívánnak vitákba bocsátkozni egymással az ügy kapcsán. Mindkét fél arra koncentrál majd, hogy a lehető legtöbb pozitívumot felismerjék a kialakult helyzetben és kiaknázzák a lehetőségeket a különös jelenség kapcsán, hiszen ez csak hó.
KOMMENTEK
banhidit | 2020.01.14. 23:12
Hajrá Olaszfalu! Lassan a sípályát sem lehet majd behavazni, olyan sok hókerülő hőmérséklet lesz a jövőben magyar teleinken. De Olaszfaluban azért még talán lesz hó.
TZoli | 2020.01.15. 13:05
Olaszfalura rálátni a síterep tetejéről. El tudom képzelni, hogy megfelelő széljárás esetén behavazódik a hóágyúzástól a környék.
coolio96 | 2020.01.15. 14:25
Nem is értem, mit képzel ez a "HÓ" magáról, hogy merészel télen megjelenni...
Azt meg végképp nem értem, hogy ez valakit zavar. Bár...
patkaizsolt | 2020.01.15. 14:51
Emberek vagyunk. Ha nyáron nagy meleg van, baj, ha télen hideg van, baj, ha esik az eső, baj, ha szárazság van, baj, ha fúj a szél, baj, ha nem fúj, baj... stb. valakinek biztosan. Így kell egymás mellett élnünk!
zsemle85 | 2020.01.15. 19:48
Idetolhatja magát Eplény a szomszédságunkba (Bp. XVIII-XIX. ker.), mi szívesen látjuk őket!
tibor76 | 2020.01.16. 08:06
TZoli: Nem arról van szó, hogy a szél elviszi/elfújja a hóágyúk által "kilőtt" havat, sokkal inkább, hogy a hóágyúk által a levegőbe jutatott magas páratartalmű vízgőz épp ott csapódik ki. Kb. mintha "ipari havazás" lenne.
TZoli | 2020.01.16. 10:56
Oké, valami ilyesmi lehet.
etemesi | 2020.01.17. 15:09
A sípályán ez az "ipari" hó még csak a sokkal kevésbé pejoratív értelmű "technikai" hó, ami annál jobban hasonlít a természeteshez, minél messzebb csapódik ki. Bárcsak jönne Pest felé is ! És akkor mi is ingyenesen síelhetnénk Eplényben :)
mattiasz | 2020.01.18. 20:33
Itt lakom közel, évek óta figyelem a vitát. A behavazott falvaknak a hóeltakarítás gond. Hol Olaszfalut, hol Nagyesztergárt havazza be széljárástól függően.

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.