Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Saalbach-Hinterglemm: korai szezonkezdet a hétvégén

2009.10.21. | Szerző: Bata Attila
Saalbach-Hinterglemm: korai szezonkezdet a hétvégén Története során még sosem kezdte ilyen korán a téli szezont Salzburg egyik legjobb síterepe, Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Szombattól-hétfőig (a honlapjuk szerint) a leogangi részen lehet síelni, de aztán a síterep hosszabb időre bezár és csak november végén nyitnak ki újra.
h i r d e t é s
A hétvégén, a leogangi részen az Asitz csúcsára közlekedő nyolcszemélyes lift fog üzemelni. A síterep tájékoztatása szerint jelenleg 70 cm a hóréteg vastagsága a lift felső állomásánál. Erre a három napra már lehet használni a Saalbachra érvényes helyi szezonbérletet. Minden idők legkorábbi szezonkezdetét egy hosszabb szünet követi majd. A szokásos menetrendnek megfelelően, ilyenkor ellenőrzik a liftek műszaki állapotát, és elvégzik a szükséges karbantartásokat.

Tökéletes pálya Leogangban 2007 előszezonjában
Tökéletes pálya Leogangban 2007 előszezonjában
Ha már nyitásről beszélünk, akkor említsük meg, hogy a közeli Sportgastein november 7-re tervezi a nyitást, Zauchensee november 20-ra, és szintén ezen a napon nyitna ki Obertauern is. Itt most 50 cm hó van, még hóágyúzták is a pályákat. A pályakarbantartás is zajlik, elvileg semmi akadálya sem lenne a szezonkezdetnek, de a szállodák még nem készültek fel a vendégek fogadására. A legtöbb szálloda / vendéglő Obertauernben még csak most veszi fel a szezonmunkásait, amely a helyiek szerint nem megy egyszerűen, de bíznak benne, hogy a november 20-i startra mindenhol meg lesz a szükséges létszám.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »