Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Fél méter hó esett eddig Obertauernben és Saalbachban

2009.10.13. | Szerző: Bata Attila
Fél méter hó esett eddig Obertauernben és Saalbachban Egy héttel ezelőtt még 27 fok meleg volt a salzburgi hegyek között, azonban a hét elején megérkezett a tél, és vele együtt a havazás. A meteorológusok szerint több napos havazásra kell számítani, a hóréteg végleges vastagságáról csak a hét második felében lehet pontosabbat mondani.
h i r d e t é s
Vasárnapról hétfőre virradóra egy enyhébb hóeséssel nyitott az októberi tél, egy éjszaka leforgása alatt 12 cm friss hó esett Söldenben (azóta is havazik) és a két hét múlva esedékes világkupa futam megrendezése már biztosítottnak látszik. Mióta a hőmérsékleti adatokat nyilvántartják Ausztriában, most először fordult elő, hogy valamelyik tartomány székhelyén október 20-nál előbb lássanak havat. A mostani sarki eredetű hideg levegőnek köszönhetően hó borította Kitzbühel, Salzburg, de még St Pölten utcáit is.

Salzburg tartományban már 400-800 méteres magasságban is havazik. Obertauern síterepe 50 cm friss havat jelentett. Saalbach-Hinterglemmből 10-15 centiméter havat jelentettek a faluból, de már 40 centiméter hullott a hegytetőn. A tartomány többi része is úgy néz ki, mintha december eleje lenne. A Tauern hegységben kihelyezett automatikus meteorológiai mérőműszerek 35-45 centiméter friss hóról küldtek jelentést.

A meteorológusok szerint az októberi tél a hétvégéig marad Ausztriában, a 600 méter feletti helyeken további havazás várható.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »