Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: új hatüléses lift és sípálya


Összeköttetéseken kívül is zajlik az élet az ausztriai Saalbach-Hinterglemm síterepen. Az idilli Saalbach üdülőfalu feletti csákányosokat nyugdíjba küldték, helyét egy hatüléses veszi át, ami igen fontos fejlesztés. Karácsony előtt az új lift mellett egy új pályát is átadtak.
Saalbachból korábban megépült a Bernkogel kabinos; egy modern lift remek carving pályával. Kiszállva két duplacsákányos tárul elénk, ami az összeköttetést jelentette Saalbach és Hinterglemm közt a síparadicsom napos oldalán.

Az új lift ülései
Az új lift ülései
Mindez modern kabinosok és hatülésesek közt. A húzólift immáron a múlté, decembertől hatüléses szállítja a síelőket a csúcsra, hogy onnan továbbcsússzanak Hinterglemm felé.
A Bernkogel hatszemélyes hegyállomás
A Bernkogel hatszemélyes hegyállomás
Az új lift 1550 méterről indul és 1728 méterre érkezik. Az 1400 méteres távot 5 perc alatt teszi meg, óránként 3000 utast tud szállítani. Ha hozzátesszük, hogy ülésfűtéssel és kék "buborékokkal" is ellátták, akkor a kényelem össze sem hasonlítható az előző szezonokkal.

Fejlesztik a hóágyúrendszert is, 83 700 m3 befogadóképességű víztározó épül a Poltenre.

A Schönleitenbahn kabinos alsó pályájára, a piros 61-es végre hóágyúkat kap. A sípálya déli fekvése miatt ez már igencsak időszerű volt.

Az új pálya a leogangi oldalon
Az új pálya a leogangi oldalon
A szomszédos Leogang sem tétlenkedett, a tavaly üzembe helyezett Steinbergalm tízfős kabinos egy remek vonalvezetésű és természetesen hóágyúzott sípályát kap. A pálya összesen 4,7 kilométer hosszú és 941 méter szintkülönbségű. Az Asiztól (1760 m) vezet le a lift állomásáig. A kék jelzésű, teljesen hóágyúzható pálya 2,7 millió eurójába került a síterepnek.
Az új pálya az átadás után
Az új pálya az átadás után

S ami a következő éveket illeti? Meg nem erősített információk alapján a saalbachi lifttársaság öt kabinost rendelt a Doppelmayrtól, mely közül az egyik a Zell am See-vel való összeköttetést szolgálja.
KOMMENTEK
tibor.becker | 2015.12.30. 11:29
Sziasztok! Szia Batus! Most az a divat, hogy "mindent mindennel" összekötnek. Legújabb hír: Lech-Zürst összekötik St.Antonnal. lásd még: http://www.vol.at/zuers-plant-erste...-skilift-verbindung-von-v...
Bata Attila | 2015.12.30. 13:05
Igen, láttuk, köszi. Tegnap is jött erről. 400 km pálya...
http://vorarlberg.orf.at/news/stori...es/2749806/

Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.