Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach, Zauchensee, Zell am See: hétvégétől síelhető!

2017.11.16. Bata Attila

Nagyszerű hírek érkeznek Ausztriából a mostani hétvége előtt. Az eddig is üzemelő gleccser és nem gleccser síterepek után újabb síterepeken kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepeken is bővül a kínálat, a hóágyúk pedig nagyon dolgoznak, a november 25-i hétvégére egy sor síterep kinyithat.
Schmitten in Zell am See / Facebook
Schmitten in Zell am See / Facebook
Az összes osztrák gleccseren remek hóviszonyokat találunk, ahogy ezt már írtuk. A már korábban is üzemelő nem gleccser síterepek (Kitzbühel, Turracher Höhe és Planai) pedig újabb lifteket és pályákat állítanak üzembe a hétvégére.

A salzburgi Zauchensee két héttel a tervezett dátum előtt megnyitja a kapuit. A hegyen 65 cm, a völgyben 40 cm vastag a hó. Nehéz elhinni, hogy szombattól tökéletes pályákon, akár 750 méter szintet is lehet síelni - november közepén. A következő hetekben az Altenmarkt felőli oldal síelhető. A szomszédos Flachauwinkl ugyan december 2-án nyit, de az összeköttetés csak december 7-től működik, a tervek szerint.

Zauchensee nyitás előtt
A másik salzburgi síterep, Saalbach-Hinterglemm is megnyit néhány pályát és beindít néhány liftet a hétvégére. Íme, a kínálat:

Az első saalbachi hétvége üzemelő liftjei
Az első saalbachi hétvége üzemelő liftjei
Eredetileg december 1-én nyitotta volna meg a kapuit a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepe. Itt is előbb kezdődik a szezon, már péntektől lehet síelni, három lift üzemel az első nap.

A schladmingi síterepek közül Planai egy újabb liftet indít be és a középső állomásokig lehet lesíelni. Reiteralm is megkezdi a szezont pénteken, Hauser Kaibling pedig úgy döntött, hogy még várnak egy hetet, november 24-ig.

Reiteralm nyitásra kész
Reiteralm nyitásra kész
Obertauernben már rég tudtak volna nyitni néhány pályával, ha akartak volna. De nem akartak. Itt szorgalmasan építik a pályákat, és egy perccel sem kezdenek korábban a meghirdetett november 22-i dátumnál. Az is igaz, hogy feltételezhetően komoly kínálattal várnak mindenkit az első hétvégén.

Tirolban is megnyílik az egyik leghóbiztosabb osztrák síterep, Obergurgl-Hochgurgl. Ők már az előző hétvégén is kinyithattak volna, teljesen készen álltak, de még korainak tartották az időpontot. Mától, csütörtöktől, nyitnak.

Obergurgl-Hochgurgl
A november 25-i hétvége tömeges nyitást hozhat az osztrák síterepek között a jelenlegi állás szerint. Nagyon sok helyen hóágyúznak, vagy készítik a pályákat a nemrég lehullott nagyobb mennyiségű hóból. Bár az a hétvége még kissé messze van, az időjárás előrejelzések is vegyes képet mutatnak, de bízzunk benne, hogy folytatódik az osztrák hegyekben a régóta hiányolt novemberi tél.

A fenti lista a szerda esti adatok alapján készült, újabb nyitások híreivel szívesen frissítjük.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.