Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach, Zauchensee, Zell am See: hétvégétől síelhető!

2017.11.16. Bata Attila

Nagyszerű hírek érkeznek Ausztriából a mostani hétvége előtt. Az eddig is üzemelő gleccser és nem gleccser síterepek után újabb síterepeken kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepeken is bővül a kínálat, a hóágyúk pedig nagyon dolgoznak, a november 25-i hétvégére egy sor síterep kinyithat.
Schmitten in Zell am See / Facebook
Schmitten in Zell am See / Facebook
Az összes osztrák gleccseren remek hóviszonyokat találunk, ahogy ezt már írtuk. A már korábban is üzemelő nem gleccser síterepek (Kitzbühel, Turracher Höhe és Planai) pedig újabb lifteket és pályákat állítanak üzembe a hétvégére.

A salzburgi Zauchensee két héttel a tervezett dátum előtt megnyitja a kapuit. A hegyen 65 cm, a völgyben 40 cm vastag a hó. Nehéz elhinni, hogy szombattól tökéletes pályákon, akár 750 méter szintet is lehet síelni - november közepén. A következő hetekben az Altenmarkt felőli oldal síelhető. A szomszédos Flachauwinkl ugyan december 2-án nyit, de az összeköttetés csak december 7-től működik, a tervek szerint.

Zauchensee nyitás előtt
A másik salzburgi síterep, Saalbach-Hinterglemm is megnyit néhány pályát és beindít néhány liftet a hétvégére. Íme, a kínálat:

Az első saalbachi hétvége üzemelő liftjei
Az első saalbachi hétvége üzemelő liftjei
Eredetileg december 1-én nyitotta volna meg a kapuit a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepe. Itt is előbb kezdődik a szezon, már péntektől lehet síelni, három lift üzemel az első nap.

A schladmingi síterepek közül Planai egy újabb liftet indít be és a középső állomásokig lehet lesíelni. Reiteralm is megkezdi a szezont pénteken, Hauser Kaibling pedig úgy döntött, hogy még várnak egy hetet, november 24-ig.

Reiteralm nyitásra kész
Reiteralm nyitásra kész
Obertauernben már rég tudtak volna nyitni néhány pályával, ha akartak volna. De nem akartak. Itt szorgalmasan építik a pályákat, és egy perccel sem kezdenek korábban a meghirdetett november 22-i dátumnál. Az is igaz, hogy feltételezhetően komoly kínálattal várnak mindenkit az első hétvégén.

Tirolban is megnyílik az egyik leghóbiztosabb osztrák síterep, Obergurgl-Hochgurgl. Ők már az előző hétvégén is kinyithattak volna, teljesen készen álltak, de még korainak tartották az időpontot. Mától, csütörtöktől, nyitnak.

Obergurgl-Hochgurgl
A november 25-i hétvége tömeges nyitást hozhat az osztrák síterepek között a jelenlegi állás szerint. Nagyon sok helyen hóágyúznak, vagy készítik a pályákat a nemrég lehullott nagyobb mennyiségű hóból. Bár az a hétvége még kissé messze van, az időjárás előrejelzések is vegyes képet mutatnak, de bízzunk benne, hogy folytatódik az osztrák hegyekben a régóta hiányolt novemberi tél.

A fenti lista a szerda esti adatok alapján készült, újabb nyitások híreivel szívesen frissítjük.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.