Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach már készül a 2025-ös világbajnokságra

2023.02.24. Bata Attila

Múlt héten véget ért az alpesi síelők világbajnoksága a franciaországi Három-völgy sírégióban, közelebbről Courchevel és Meribel síterepein. A záróünnepségen a következő világbajnokság vendéglátója átvehette a jelképes zászlót, hiszen a 2025-ös rendezés jogát az osztrák Saalbach nyerte el.
Hinterglemm
Hinterglemm
Az osztrák rendezők külön csapattal utaztak ki a színhelyre és figyeltek, hogy mit lehetne ellesni a franciáktól a rendezés tekintetében. Természetesen, az osztrákok sem első bálozók, számos világbajnokság és világkupa futam lebonyolítása áll már mögöttük.

Az osztrák szervezőbizottságnak talán nagyobb öröme lehetett, mint az osztrák válogatottnak, akik aranyérem nélkül tértek haza a világbajnokságról. Nem mintha ez nem lehetne papírforma az idei világkupa futamok alapján, de akkor is meglepő a világ egyik legjelentősebb sínemzetétől.
Az osztrák szervezők átveszik a stafétát, vagyis a zászlót
Az osztrák szervezők átveszik a stafétát, vagyis a zászlót
Ilyen „szégyen” 36 éve nem fordult elő, 1987-ben távoztak legutóbb az osztrákok arany nélkül. Nyertek ugyan hét érmet, de ha a kombináció és a parallel versenyeket leszámítjuk csak három marad. Darabszámra nem tűnik rossznak a hét, hiszen a svájciak is ennyi nyertek, igaz abból három arany…

De két év múlva, hazai környezetben lesz alkalmuk javítani. Saalbach, akár már most rendezhetne, hiszen gyakorlatilag készen állnak. Ami nagyon hiányzik, az a szálláskapacitás. A salzburgi síterep környékén 20 ezer vendégágyat lehet lefoglalni. A Három-völgyben ez a szám majdnem elérte a 100 ezret és ennek ellenére is voltak gondok a (minőségi) kínálattal.

A saalbachi probléma súlyát mutatja, hogy a márciusra tervezett Európa Kupa futamokat azért mondták le a héten, mert a résztvevők nem tudtak szállást szerezni.

Amit nagyon irigyelhetnek az osztrákok a francia rendezőktől, arra nem lesz ráhatásuk. Évek óta nem fordult elő, hogy nem kellett futamot elhalasztani vagy törölni az időjárás miatt. Két hét zavartalan napsütésben rendezték a versenyeket, az első héten még csípős hidegben. Ahogy az osztrák delegáció vezetője fogalmazott, ezt szívesen elfogadná a franciáktól. Saalbach 1991-ben már rendezett világbajnokságot, akkor sem volt hiány napsütésben.
A rendezvény hivatalos beharangozója
A versenyeket és a programok nagy részét a hinterglemmi oldalon rendezik. A pálya alján egy 20 ezer fő befogadására alkalmas nézőteret alakítanak ki, a többi (síző) néző akár a pálya mellett is drukkolhat a kedvenceinek.

És a legfontosabb. A világbajnokságot 2025. február 4. és 16. között rendezik meg a kb. 270 kilométernyi pályával rendelkező síterepen. Tehát a versenypályákon kívül is lehet síelni, de ezt az időpontot nem árt előzetesen figyelembe venni egy esetleges szállásfoglalásnál.
KOMMENTEK

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.