Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A hegyibringázás szerelmeseit várja Ausztria

Salzkammergut Trophy - 2023. július 14-16.

2023.07.05. sielok.hu

40 nemzet több mint 5000 résztvevőjével a Salzkammergut Trophy Ausztria legnagyobb MTB maratonja. Az UNESCO természeti világörökségén, a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régión keresztül vezető hosszú útvonal Európa legimpozánsabb maratoni távjai közé sorolható. A résztvevők hét különböző táv közül választhatnak.
A versenyzők a legkülönfélébb tájakon tekernek, elképesztő szintkülönbséget legyőzve I  Fotó: salzkammergut-trophy.at  I Marc Schwarz
A versenyzők a legkülönfélébb tájakon tekernek, elképesztő szintkülönbséget legyőzve I Fotó: salzkammergut-trophy.at I Marc Schwarz
A nagyszabású versenyt 2023. július 14-16. között rendezik meg különböző kísérőprogramokkal. A Salzkammergut Trophy leghosszabb távja 209 km hosszú, és hihetetlen 7008 méter szintkülönbséggel büszkélkedhet, ezzel kivívva magának Európa legkeményebb MTB-maratonjának címét. A kiesések hányada 30-50% között mozog, a táv még a legmegrögzöttebb adrenalinfüggőkben is tiszteletet ébreszt. Az extrém táv a kiváló kondíció mellett mindenek előtt technikai tudást és mentális erőt követel meg a versenyzőktől.
Fotó: salzkammergut-trophy.at I Erwin Haiden
Fotó: salzkammergut-trophy.at I Erwin Haiden
Az elképesztő táv Ausztria egyik leggyönyörűbb vidékén vezet át, egészen keskeny hegyi ösvényeken, hasadékok mentén, hidakon, alagútban: itt mindennel találkozhatnak a legszívósabb versenyzők. Az embert próbáló versenytávot a leggyorsabb versenyzők rendszerint mindössze 10-11 óra alatt teszik meg.

Ugyanakkor a szervezők kiemelten törekednek az újoncok mountainbike iránti érdeklődésének felkeltésére és lelkesedésének támogatására is. Itt minden célcsoport megtalálja a számára legmegfelelőbb távot. Az időkorlátozások úgy lettek alakítva, hogy egy alig 10 km/h-s átlaggal még senkit nem zárnak ki a versenyből. Útközben számtalan frissítő állomás vár a versenyzőkre, a célban pedig egy masszőrcsapat gondoskodik a gyors regenerációról.
Az idei verseny beharangozója
Függetlenül attól, hogy a résztvevő a 21,7 km-es próbamaratonnak (578 m szintkülönbség), a 37,3 km-es (1.086 m szk), az 52 km-es (1.617 m szk), az 59,6 km-es (2.209 m szk) a 75,8 km-es (2.687 m szk) vagy a 121,5 km-es (3.823 m szk) távnak vág neki - a minden célbaérőt győztesként ünnepelnek, és minden indulónak egyenlő esélye van a főnyereményre. Az eredményhirdetés után a még jelen lévő résztvevők között 3.000 Euró értékben kerülnek tárgyi nyeremények kisorsolásra.

A "Slow Motion Díj" esetében verseny után a csapatokon belül az egyes versenyzők részidejei összeadódnak. Az a három csapat, mely összességében a leghosszabb ideig volt úton, veheti át a nyereményeket. Előnyben tehát azok a csapatok vannak, melyek sok taggal vesznek részt a versenyen, mely tagok lehetőleg hosszú távot tesznek meg, és csak röviddel az időkorlátozás előtt érnek célba.

2023. július 14-16. között a verseny központjában, a Felső-Ausztriában található Bad Goisernben a versenyzőket és a szurkolókat a már jól bevált keretprogram várja, ami az itt eltöltött hétvégét felejthetetlen élménnyé teszi: monocikli downhill, monocikli maraton, Gravel maraton, SCOTT Junior Trophy, e-bike verseny és túrák, helikopteres panorámarepülések, élő közvetítés LED-képernyőn, ünnepi sátor, lelátók, tésztaparty, Bike & More filmdélután, After party és még sokminden más...

További infók magyarul a versenyről, nevezés: salzkammergut-trophy.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AlpenParks - Hagan Lodge csillagcsillagcsillagcsillag
62 db modern, fából készült hütte várja vendégeit közvetlenül az Altaussee-Loser síterepen. A Hagan Lodge 4-féle szállástípussal rendelkezik, többségük saját szaunával felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.