Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A hegyibringázás szerelmeseit várja Ausztria

Salzkammergut Trophy - 2019. július 12-14.

2019.04.16. | Szerző: sielok.hu
40 nemzet több mint 5000 résztvevőjével a Salzkammergut Trophy Ausztria legnagyobb MTB maratonja. Az UNESCO természeti világörökségén, a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régión keresztül vezető hosszú útvonal Europa legimpozánsabb maraton távjai közé sorolható. A résztvevők hét különböző táv közül választhatnak.
A versenyzők a legkülönfélébb tájakon tekernek, elképesztő szintkülönbséget legyőzve
h i r d e t é s
A nagyszabású versenyt 2019. július 12-14. között rendezik meg különböző kísérőprogramokkal. A Salzkammergut Trophy leghosszabb távja 210 km hosszú, és hihetetlen 7119 méter szintkülönbséggel büszkélkedhet, ezzel kivívva magának Európa legkeményebb MTB-maratonjának címét. A kiesések hányada 30-50% között mozog, a táv még a legmegrögzöttebb adrenalinfüggőkben is tiszteletet ébreszt. Az extrém táv a kiváló kondíció mellett mindenek előtt technikai tudást és mentális erőt követel meg a versenyzőktől.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elképesztő táv Ausztria egyik leggyönyörűbb vidékén vezet át, egészen keskeny hegyi ösvényeken, hasadékok mentén, hidakon, alagútban: itt mindennel találkozhatnak a legszívósabb versenyzők. Az embert próbáló versenytávot a leggyorsabb versenyzők rendszerint mindössze 10-11 óra alatt teszik meg.

Ugyanakkor a szervezők kiemelten törekednek az újoncok mountainbike iránti érdeklődésének felkeltésére és lelkesedésének támogatására is. Itt minden célcsoport megtalálja a számára legmegfelelőbb távot. Az időkorlátozások úgy lettek alakítva, hogy egy alig 10 km/h-s átlaggal még senkit nem zárnak ki a versenyből. Útközben számtalan frissítő állomás vár a versenyzőkre, a célban pedig egy masszőrcsapat gondoskodik a gyors regenerációról.

Az idei verseny beharangozója
Függetlenül attól, hogy a résztvevő a 22,1 km-es próbamaratonnak (688 m szintkülönbség), a 37,9 km-es (1.114 m szk), az 53,5 km-es (1.543 m szk), az 55 km-es (1.820 m szk) a 74 km-es (2.446 m szk) vagy a 119,5 km-es (3.848 m szk) távnak vág neki - a minden célbaérőt győztesként ünnepelnek, és minden indulónak egyenlő esélye van a főnyereményre. Az eredményhirdetés után a még jelen lévő résztvevők között 20.000 Euró értékben kerülnek tárgyi nyeremények kisorsolásra.

A "Slow Motion Díj" esetében verseny után a csapatokon belül az egyes versenyzők részidejei összeadódnak. Az a három csapat, mely összességében a leghosszabb ideig volt úton, veheti át a nyereményeket. Előnyben tehát azok a csapatok vannak, melyek sok taggal vesznek részt a versenyen, mely tagok lehetőleg hosszú távot tesznek meg, és csak röviddel az időkorlátozás előtt érnek célba.

2019. július 12-14. között a verseny központjában, a Felső-Ausztriában található Bad Goisernben a versenyzőket és a szurkolókat a már jól bevált keretprogram várja, ami az itt eltöltött hétvégét felejthetetlen élménnyé teszi: monocikli downhill, monocikli maraton, Gravel maraton, SCOTT Junior Trophy, e-bike verseny és túrák, helikopteres panorámarepülések, élő közvetítés LED-képernyőn, ünnepi sátor, lelátók, tésztaparty, Bike & More filmdélután, After party és még sokminden más...

További infók magyarul a versenyről, nevezés: www.salzkammergut-trophy.at
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó fotóalbumok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 85 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.