Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havat hozott a Sandy hurrikán Amerikába

2012.11.01. Bata Attila

Méteres havat hozott a Sandy hurrikán Amerikába Hatalmas pusztítást hozott a Sandy hurrikán Észak-Amerika keleti partjára. A vihar komoly havazásokat is okozott a belső területeken, a hegyekben közel egy méter friss hó hullott, amely hihetetlenül soknak számít októberben. Volt olyan, síterep, amely ki tudott nyitni a hurrikán által hozott havazás után.
Még jelenleg is tart a károk felmérése. Az eddigi adatok szerint 17 USA állam érintett a hurrikán hatásaiban, eddig 74 halálos áldozatról tudnak a hatóságok. Összesen 8,5 millió otthon maradt rövidebb-hosszabb időre áram nélkül, közel 20.000 repülőjáratot kellett törölni.

A hurrikán mellékhatásaként komoly havazás csapott le az óceántól távolabbi területekre. A legtöbb havat, Gatlinburg településen mérték 87 cm. Becslések szerint ennél több is eshetett a hegyekben, szakemberek itt méteres havazással számolnak.

A havazás jól jött több síterepnek is. Cataloochee síterep (North Carolina állam) ma már kinyitott, ilyen korai nyitás a síterep 52 éves történetében most másodszor fordult elő. Sugar Mountain Resort, az állam másik síterepe is kinyit az ünnepekre (Halloween), 43 éves története során ilyen korai nyitásra még sosem került sor.

A legtöbb hó West Virginiában esett, ahol az időjárás csúfot űz a helyiekkel. A tavalyi volt az utóbbi 20 év legrosszabb tele, a szokásosnál 57 %-kal kevesebb hó esett. Ehhez képest most mindent beborít a túl korán jött hó.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.