Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nézőrekordot várnak kedden Schladmingban

2009.01.26. Bata Attila

Nézőrekordot várnak kedden Schladmingban Tizenharmadik alkalommal rendezik meg kedd este a schladmingi esti Világkupa futamot, a férfiak műlesikló számában. A rendezvény évről-évre sikeresebb, az idén még több nézőt várnak, még több szponzort sikerült szerezni, és ne felejtsük el, hogy 2013-ban itt világbajnokságot rendeznek.
Sokan gondolják azt, hogy a Világkupa sorozat négy legnagyobb presztízzsel rendelkező futama zajlik egymás után. Már túl vagyunk két klasszikus versenyen (Wengen és Kitzbühel), most következik Schladming, és utána a 2011-es VB házigazdája, Garmisch-Partenkirchen.

Az elmúlt tizenkét verseny alatt a schladmingi verseny és vele együtt a Ski amadé régió komoly rangot vívott ki. A szervezők az idei versenyre a tavalyinál is több érdeklődőt várnak, a célnál található fizetős helyekre kibocsátott 45 000 jegy valószínűleg az utolsó darabig el fog fogyni, amely legalább 12 millió eurós bevételt jelent csak a belépőkből. A szponzorok felvásárolták az összes hirdetési lehetőségeket, a tévés bevételek is szépen alakulnak, a rendezők szerint „már a kitzbüheli verseny magasságában” lesznek majd a tévés bevételek. A tervek szerint a világ 35 országában 15 millióan követik majd élőben az esti versenyt.

Schladming 2013-ban világbajnokságot rendez, amelyre 640 millió eurót költenek a házigazdák. A tervek és a fejlesztések bemutatására természetesen remek alkalom lesz a verseny előtti sajtótájékoztató. A tervek valóban impozánsak (ezekről később beszámolunk), 2013-ra szinte rá sem lehet majd ismerni a síterepre.

A verseny előtt minden a lehető legnagyobb rendben. A szervezők szerint a versenypálya kitűnő állapotban van és az időjárás is partner lesz a verseny ideje alatt. A jelenlegi előrejelzések szerint kedd este mínusz két fok várható, esetleges enyhe havazásra is számítani lehet. A versenyt tehát semmi sem fenyegeti, tökéletes körülményekre számíthatnak a versenyzők és a nézők.

A nézők, főleg a hazaiak, osztrák győzelemben reménykednek. Esélyüket növeli, hogy az előző évek klasszisai mellett, Benni Raich és Mario Matt, az idén két másik osztrák is egyre jobban szerepel a technikai számokban, így akár Reinfried Herbst vagy Manfred Pranger is okozhat örömet a hazai szurkolóknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.