Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Planai (Schladming): átadták az új parkolóházat

2009.01.11. Bata Attila

Planai (Schladming): átadták az új parkolóházat Az utóbbi hetekben adták át az új, hétemeletes parkolóházat a Ski amadé egyik legnépszerűbb síterepén. Planai központi liftjéhez közel építették meg az új parkolóházat, amelyben összesen 500 autó fér el. A parkoló egyedülálló kényelmi szolgáltatásokkal várja a síelőket és hódeszkásokat.
A helyiek szerint ezzel megszűnnek a korábbi áldatlan állapotok, nem kell többé hosszú időn át keringeni a parkoló körül, üres helyekre vadászni, hiszen az új parkolóházzal együtt már 1200 autó számára van kialakított parkolóhely Planai központjában.

A parkolóház Planai fejlesztéseinek részeként valósult meg, és természetesen Ausztria legmodernebb parkolóházát húzták fel a sílift közelében. Hihetetlen, de igaz, hogy az egész házat belső oszlopok nélkül építették meg, így sokkal kényelmesebb lesz a parkolás. További kényelmi funkció, hogy a hétemeletes építmény bármelyik szintjéhez be lehet síelni közvetlenül a sípályáról.

Az összesen 15 000 négyzetméter alapterületű épületet rekordidő alatt, hat hónap alatt építették meg. A ház 62 méter hosszú, 42 méter széles, és 22 méter magas, a földalatti szintekkel együtt hét emeleten parkolhat benne körülbelül 500 autó. Az építkezéshez körülbelül 6000 köbméter betont használtak fel, amelyből kb. 60 családi házat lehetne felépíteni.

Planai idén 23 millió eurót költött fejlesztésekre, amely két nagyobb projektből állt. A parkolóház mellett, a hochwurzeni új lift megépítése volt a másik nagyobb építkezés. A nemrégen átadott Sun-Jet felvonó Telemix típusú, vagyis vegyes megoldásokat alkalmaztak benne, három ülőszék után mindig egy kabin következik. A Sun-Jet Stájerország első Telemix típusú felvonója.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.