Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: pénteken kezdődik a síszezon

2018.11.22. Stánicz Balázs

November 23-án azaz pénteken kezdetét veszi a síszezon a schladmingi völgyben. A négy hegy közül elsőként Planai nyit ki, a többiek várhatóan a jövő hét folyamán kezdenek.
Hóágyúzás Schladmingban - fotó: facebook
Hóágyúzás Schladmingban - fotó: facebook
Az elmúlt öt nap a legtöbb osztrák síterepen a hóágyúzás jegyében telt. Sok havat két helyen tudtak gyártani, a magashegységekben az alacsony hőmérsékletek mellett kellő hatékonysággal lehetett a hóágyúkat üzemeltetni, illetve ott ahol komoly hóágyúrendszer van.

Planai ezek közé tartozik és valóban csoda, amit műveltek, hiszen ebben a régióban szinte semmi hó nem esett (és nem is volt korábbról), így csak is a technikát tudták segítségül hívni.

Pénteken a Planaibahn kabinossal közelíthetjük meg a sípályákat, a felső részen a Märchenwiesenbahn és Burgstallalmbahn ülésesek járnak és a mellettük lévő lejtőkön húzhatjuk az a szezon első íveit, magasan az Enns völgye felett, Dachsteinre néző panorámával.

További pályák nyitása a jövő hét folyamán várható, egyelőre az átmeneti enyhébb idő miatt ebben a magasságban nem tudnak hóágyúzni, de vasárnaptól jöhet az újabb hidegfront.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.