Menü ≡

Schladming: pénteken kezdődik a síszezon

2018.11.22. | Szerző: Stani
November 23-án azaz pénteken kezdetét veszi a síszezon a schladmingi völgyben. A négy hegy közül elsőként Planai nyit ki, a többiek várhatóan a jövő hét folyamán kezdenek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az elmúlt öt nap a legtöbb osztrák síterepen a hóágyúzás jegyében telt. Sok havat két helyen tudtak gyártani, a magashegységekben az alacsony hőmérsékletek mellett kellő hatékonysággal lehetett a hóágyúkat üzemeltetni, illetve ott ahol komoly hóágyúrendszer van.

Planai ezek közé tartozik és valóban csoda, amit műveltek, hiszen ebben a régióban szinte semmi hó nem esett (és nem is volt korábbról), így csak is a technikát tudták segítségül hívni.

Pénteken a Planaibahn kabinossal közelíthetjük meg a sípályákat, a felső részen a Märchenwiesenbahn és Burgstallalmbahn ülésesek járnak és a mellettük lévő lejtőkön húzhatjuk az a szezon első íveit, magasan az Enns völgye felett, Dachsteinre néző panorámával.

További pályák nyitása a jövő hét folyamán várható, egyelőre az átmeneti enyhébb idő miatt ebben a magasságban nem tudnak hóágyúzni, de vasárnaptól jöhet az újabb hidegfront.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »