Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Schladming: minden kész a kedd esti versenyre

2010.01.25. | Szerző: Bata Attila
Schladming: minden kész a kedd esti versenyre Schladmingban már nagyon készülnek, hogy minden tökéletes legyen a keddi verseny előtt. Az egyik legfontosabb futamot, a férfiak esti szlalom-versenyét tartják meg a stájer üdülőhelyen, és a korábbi évekhez hasonlóan, várhatóan az idén is körülbelül ötvenezer érdeklődő szorong majd a célegyenes mellett.
h i r d e t é s
Szokás szerint a pályát már egy hete lezárták a síelők elől, azóta dolgoznak rajta a pályamunkások, és természetesen akár ma is lehetne versenyt rendezni a tökéletes állapotban elkészített hegyoldalon. A hóágyúknak köszönhetően az egész pályán egységesen 80 cm vastag hóréteget sikerült lefektetni és simára gyalulni a versenyzők kedvéért. A meteorológusok szerint a hétfői edzésre és a keddi versenyre is várható kisebb havazás, de egy hatvanfős csapat áll készen arra, hogy a frissen esett havat eldolgozzák a versenypályán. Erre akár szükség is lehet, hiszen a tavalyi versenyt is hatalmas hóesésben rendezték, a nap végére majdnem fél méter friss hóban szurkolhatott az ötvenezer néző. A szokásos helyeken kívül az idén új tribünt alakítanak ki a rendezők, akik szerint megépül az egész Világkupa sorozat legnagyobb természetes lelátója. A versenypálya melletti hóval borított dombon már napok óta dolgoznak, hogy lépcsőzetesen állóhelyeket alakítsanak ki, innen tényleg testközelből lehet majd élvezni a versenyt. A szervezők természetesen a hazaiak győzelmére számítanak, tavaly például kettős osztrák győzelem született, Reinfried Herbst lett az első Manfred Pranger előtt. Ne feledkezzünk meg az osztrákok nagy kedvencéről Benni Raichról sem, akit csak Mr. Nightrace-ként emlegetnek, hiszen eddig négyszer (1999, 2001, 2004 és 2007) nyerte meg a viadalt. Mellettük persze indul még az idei szezonban jó formát mutató Marcel Hirscher is. A külföldiek közül a jó formában lévő horvát Ivica Kostelic vagy a francia Julien Lizeraux lehet rájuk veszélyes.

Néhány praktikus információ azoknak, akik kihasználják, hogy a közelben rendeznek egy ilyen rangos versenyt és a helyszínen szeretnék megcsodálni a versenyzőket. Autóval Graz irányából érkezőket Haus-nál megállítják, és itt egy külön nekik kialakított parkolóban kell hagyni az autókat. Innen körülbelül 15 perc gyalog a Planai, a verseny színhelye. Aki nem akar gyalogolni, megpróbálhat felférni a parkoló és a stadion közötti buszjáratra. A Salzburg felől érkezőket Schladming nyugati részén állítják meg, nekik itt épült parkoló. A szervezők a környéken 7000 autó és 400 autóbusz részére alakítanak ki ideiglenes parkolókat. Az osztrák vasút különvonatokat indít kedd reggel (9:57) a Wien-Floridsdorf pályaudvarról, visszaindulás 23:05-kor Schladmingból.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 100 vendég és 7 regisztrált felhasználó látogatja.