Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladmingi verseny: 45 ezer nézőt várnak ma estére

2014.01.28. Bata Attila

Ma rendezik meg Ausztria legnépszerűbb szlalom versenyét, a schladmingi Night Race-t. Ahogy a verseny nevéből is látszik, a futamokat este villanyfénynél tartják, a második futamra este kilenc tájékában kerül majd sor. A pálya remek állapotban van, és vélhetően nem lesz gond az időjárással sem.
Abból a szempontból talán jól jártak az osztrákok, hogy a szövetségnek már ki kellett hirdetni az olimpiai indulók listáját, így a mai versenyen nyugodtan síelhetnek, nem kell ész nélkül kockáztatniuk a csapatba kerülésért. A mezőnyben ott lesz öt osztrák ( Benjamin Raich, Mario Matt, Reinfried Herbst, Manfred Pranger és Marcel Hirscher ), akik korábban megnyerték már ezt a versenyt, de közülük Pranger nem került be az utazó csapatba.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az osztrákok 22 alpesi síelőt indíthatnak Szocsiban, ebből tízet a hölgyeknek, tizenkét helyet a férfiaknak adtak. A 12 férfi indulóra 20 indulási jog jut (öt szakágban négy-négy hely), több dolog nem biztos még, hogy ki miben indul, egyedül a szlalom van már kőbe vésve fent említettek számára. Bár változás már nem lesz a csapatban, az osztrák kapitány mégis azt várja a kimaradottaktól, hogy nyugodtan mutassák meg ma este, hogy ott lenne a helyük a csapatban.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az osztrák háziversenybe sokan beleszólhatnak az idén is. Főleg az utóbbi napokban kitűnő formába lendülő francia Pinturault vagy német Neureuther, de a sok jó svéd síelő bármelyike is okozhat meglepetést.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
A mai verseny természetesen nagyszerűnek ígérkezik. A hangulat garantált, a rendezők körülbelül 45 ezer nézőt várnak. A pályának jót tett az utóbbi napok fagyos hidege, tehát minden adott egy jó versenyre.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az első futamot 17:45-kor, a másodikat pedig 20:45-kor rendezik, ezeket az Eurosport vélhetően közvetíti.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.