Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladmingot hidegen hagyja az enyhe időjárás

2013.02.01. Bata Attila

Schladmingot hidegen hagyja az enyhe időjárás Bár napok óta enyhe az időjárás a jövő heti alpesi világbajnokság színhelyén, a rendezők mégsem aggódnak. Egyrészt a 70-80 cm vastag hóréteg még mindig jól bírja a terhelést, másrészt hétvégére ismét visszatér a tél és vasárnap reggelre újabb 30-40 cm friss hó hullhat a környékbeli hegyekben.
Szombatig kell még kitartania a pályának, az előző napok esőzései és 10 fokos hőmérsékletei után. Ugyanis holnaptól visszatér a tél a stájer síterepre. A meteorológusok szombattól már havazást jósolnak és vasárnap reggelre akár 40 cm friss is hullhat a felső részeken.

Legutóbbi mérések szerint még mindig 70-80 cm vastag a hó a versenypályán és úgy néz ki, az időjárás úgy alakul, ahogy a rendezők is szeretnék. A vasárnap reggelre ígért hatalmas havat 500 önkéntes és 19 pályagép várja, és biztosan rendbe teszik a pályát hétfőre. A jövő hét elején eláll a havazás, kissé hidegebb lesz, tehát a kéthetes versenysorozat kezdete tökéletesnek tűnik.

Közben kijelölték az osztrák csapatot, akik az utóbbi napokban Turracher Höhén és Saalbachban edzettek. A 27 induló között három címvédőt, Anna Fenninger, Elisabeth Görgl és Marlies Schild is találunk. Közülük Schild részvétele érdekes, ha tényleg rajthoz áll, az nagy meglepetés lenne hosszú sérülése után.

Jönnek a svájciak is, huszonegy versenyzővel. Az idei a svájci (férfi) alpesi sísport legkatasztrofálisabb szezonja, szinte alig értek el értékelhető eredményeket. A svájci bulvársajtó már úgy fogalmazott, „ez a 21 versenyző mentheti meg Svájcot a teljes leégéstől”.

A célban elkészült a 28 000 néző befogadására alkalmas lelátó, ahol a nyitóünnepséget is tartják. Az ünnepség programja természetesen titok, de egy-két részlet már kiszivárgott. Ott lesz például Arnold Schwarzenegger is, de nem mint vendég a tribünön, hanem mint a műsor egyik szereplője. Láthatjuk majd a Semmeringen sokszor látható nosztalgiasíelőket (Mürzzuschlag), valamint lesz lovasbemutató is a hóban.

A világbajnokságot február 4. és 17. között rendezik meg.

KOMMENTEK
kogyulu | 2013.02.01. 19:19
10.-én érkezünk :)
Stani | 2013.02.01. 21:16
31-én azaz tegnap betonkemény (=élvezhetetlen) volt az összes sípálya, lenn a völgyben Schladmingban plusz 8 fok volt, semmi hó, kicsit illuzióromboló így nyugatról (Zell am See,Saalbach) jövet :) Ma a felső részeken egy jó 10-15 cm esett Reiteralmon, így a pályák egész jók voltak itt. Ellenben Reiteralmtól keletre jóval kevesebb hó esett, pl Hochwurzenen.

A rendezők amúgy a fenébe kívánják ezt a 40 cm havat, ez jó a hobbi síelőknek, a freeridereknek , meg persze a léleknek, hogy legalább télies (lesz) a táj. A versenypályákat napok óta vízzel injekciózzák, hogy még keményebbek legyenek.

Szállástippek
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.