Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schnalstal: megnyílt a gleccser a versenyzőknek!

2016.09.04. Bata Attila

Az idei szezon eddig jól indul a dél-tiroli Val Senales/ Schnalstal gleccseren. A tavalyról elrakott hó segítségével már nagyon korán sikerült síelhető pályát varázsolni, így péntek óta már folyamatosan érkeznek az európai síklubok versenyzői. A hobbisíelőknek még egy ideig várniuk kell a nyitásra.
A hétvégén megnyitották az első pályát a Grawand lift mellett. Soha ilyen korán még nem lehetett elkezdeni a szezont ezen a gleccseren. Jó, ez egy kissé félrevezető, hiszen 2012-ig egész évben lehetett használni a gleccsert, de 2013 óta már nincs nyári síelés. Tehát az utóbbi négy szezon legkorábbi lehetősségét kapta az a hét csapat, akik már péntek óta itt síelhetnek.

A hóviszonyokat szemrevételezte az olasz szövetség elnöke és az osztrák férfi válogatott kapitánya, akik nagyon elégedetten nyilatkoztak a látottakról. Abban pedig megegyeztek, hogy a két ország válogatottjai szeptember 20-tól közösen gyakorolnak a gleccseren.

Addig még jelentősen javulhatnak a körülmények, jöhet havazás és újabb pályákat nyithatnak meg, köztük a sokak által várt Leo Gurschler pályát, amelyet tavaly nyitottak meg a versenyzőknek. A fekete pályát (550 m hosszú, 200 méter szintkülönbségű, 2775-2975 méter magasan található) a környék ismert szülöttjéről nevezték el, aki 40 évvel ezelőtt hozta létre Dél Tirol első gleccser síterepét.

Egyelőre tehát csak a versenyzők használhatják a pályákat, de ők is csak az utóbbi időben bevezetett foglalási rendszeren keresztül kaphatnak pályákat.

Két további hír a síterepről. 25 éve találták meg Ötzit a környék hegyeiben, ezt meg is ünneplik egész szeptemberben. Az már kevésbé jó hír, hogy a gleccser alsó részén épülő családi pálya építését környezetvédők tiltakozása miatt egyelőre le kellett állítani. Mindkét hírről később írunk részletesen.

Ha már síelés az olasz gleccsereken, akkor említsük meg, hogy ezen a hétvégén lehet utoljára síelni Zermatt olasz oldalán, Cervinia síterepén. A nyári szezon vasárnap zárul. Legközelebb október 22-én nyitnak ki egy hétvégére, majd október 29-tól már naponta lehet itt síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.