Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Selmecbánya és Kosútka húsvétig tervezi a szezont

2010.03.18. | Szerző: Bata Attila
A határhoz közeli, két szlovák síterep üzemeltetői szerint jelenleg remek körülmények fogadják a síelőket, és a következő napok enyhe időjárása ellenére is valószínűleg húsvétig kitartanak a pályák. Fórumozóink az előző hétvégén mindkét helyen jártak, és pozitív tapasztalatokkal tértek vissza.
Kosutka | Fotó: Cet
h i r d e t é s
Selmecbánya (Banská ©tiavnica) Salamandra síterepe hosszú szenvedés után, csak az idei szezontól fogadhatott látogatókat. Jelenleg 70 cm a hó vastagsága a pályán, egy kicsivel kevesebb, mint az előző napokban.

Szlovákia legdélebbi síterepének vezetői elégedettek lehetnek a síterep első szezonjával. A márciusi olcsóbb jegyek bevezetése után hétközben 200-300, hétvégeken pedig 500 vendéget fogadtak átlagosan.

Observer barátunk a hétvégén készítette az alábbi filmet:

A Hriňová (Herencsvölgy) melletti Kosútka terepe sem dicsekedhet még hosszú múlttal, de a jelen egyre biztatóbb. Az angol úriember által megálmodott síterepen továbbra is 50 cm a hóréteg vastagsága és márciusban 20 százalékkal kevesebbet kell fizetni a bérletekért. A környék többi terepével ellentétben, egyelőre még hétköznapokon is nyitva tartanak, hétközben körülbelül 50-70 vendég „tolong” a pályán.

A magyarok körében is egyre népszerűbb síterep a harmadik és legsikeresebb szezonját zárja az idén. Az első évben még csak 8000 látogatót fogadtak, egy évvel később már 16.000-t. Az idei szezonban valószínűleg elérik a 22.000 látogatót.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »