Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: átmenetileg nem üzemelhet a síterep

2017.12.12. Bata Attila

Az illetékes hatóságok a hétfői nappal visszavonták Semmering-Zauberberg síterep, más néven Hirschenkogel üzemeltetési engedélyét. Ez azt jelenti, hogy bizonytalan ideig nem fog kinyitni a síterep. Fontos, hogy a szomszédban található másik semmeringi síterepen, Stuhleck, minden rendben van.
Már korábban beszámoltunk a síterep gondjairól. Tegnapi hír, hogy az illetékes minisztérium visszavonta a síterep üzemeltetési engedélyét, ennek hiányában természetesen nem lehet elkezdeni a síszezont.

A síterepet és a környékbeli szállásokat az ukrán hátterű Panhans Holding vette át. 2014-ben bejelentették, hogy 56 millió eurót költenek fejlesztésekre a síterepen és a legendás szálloda, a Grand Hotel felújítására. Az ígéretek, főleg a síterepen, azóta nem teljesültek.

Októberben a szálloda felújításán tartott munkaügyi razzia alkalmával 17 illegális munkavállalót találtak. A bizonytalanság már hetek óta tart a tulajdonosoknál, a helyzetet a helyi média és lakosság is kiemelt figyelemmel követi. Talán ezért is razziáztak újra a múlt héten, ahol öt, javarészt moldáv állampolgárt fogtak el hamis papírokkal.

A korábbi gondokat, a lift drótkábelének kicserélését, megfelelő felelősségbiztosítás igazolását, már sikerült megoldani. Most a legnagyobb gond a személyzet és az üzemeltetési vezető hiánya. Az előző vezető december elsejével távozott. A hatóságok szerint amint a síterep egy kvalifikált vezetőt talált az üzemeltetés élére, azonnal megvizsgálják a benyújtott dokumentumokat és döntenek az engedéllyel kapcsolatban.

A síterep kommunikációjából nem sokat tudunk meg a helyzetről. Közleményeik szerint a hóhelyzet miatt nem indulnak még a liftek, amely most elég furcsán hangzik az utóbbi időszak leghavasabb szezonkezdete idején, vagy ha azt nézzük, hogy a szomszédos Stuhlecken lassan már minden lift üzemel.

A megoldás sürgős lenne, a környékbeliek, főleg a vállalkozók nem örülnek a helyzetnek. Az eddigi havazások meghozták a kedvet, karácsonyra már most lefoglaltak szinte minden szállást a környéken. Nagyon fontos lenne, hogy üzemeljen a síterep.
KOMMENTEK
Kálmi | 2017.12.12. 09:49
Amikor nem fizetik ki az alkalmazottak "éhbérét" akkor senki sem akar ott dolgozni.
Trailrider | 2017.12.12. 17:35
Szerintem jelezzétek a címben is, hogy Zauberg, mert a magyaroknak jó részének Stuhleck jelenti Semmeringet, a tömeg pedig a címek elolvasásából tájékozódik.
Bata Attila | 2017.12.12. 19:17
Gondoltam rá megint, de az első sorban már jeleztük, a belinkelt cikkben külön jeleztünk, alul belinkeltük a síterepet, nem akarunk túl szájbarágósak lenni.
+ tessék, elolvasni a cikket vagy legalább az első sort :)
+ a cím már így is alig fér ki :)
Stani | 2017.12.12. 19:23
Hirschenkogel a tisztességes neve :D

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.