Semmering-Hirschenkogel: leállt a kabinos lift

2018.01.07. 2018.01.10. Bata Attila | frissítve: 2018.01.10.

A Varázshegyen (Zauberberg) eddig nem alakult jól a szezon. A késői szezonkezdet és a többszöri engedélyezési eljárások után már azt hittük, hogy minden rendben lesz. Tegnap azonban műszaki hiba miatt leállt a kabinos lift, amely ma sem járt.
A síterep kálváriájáról már többször írtunk, ezeket a lap alján található linkeken lehet elolvasni. Összefoglalva: csak késve sikerült biztosítani a síterep üzemeltetéséhez szükséges műszaki feltételeket és a megfelelő képesítésű szakember gárdát. Így Semmering csak december 16-án nyitott az idén.

December 28-án ismét veszélybe került az üzemeltetés, de a felügyeleti bizottság az utolsó pillanatban engedélyezte az üzemeltetés folytatását.

A Kurier információja szerint szombat este, az éjszakai síelés megkezdése előtt a síelők arról számoltak be, hogy egy hangos durranást hallottak, majd a biztonsági rendszer automatikusan leállította a liftet. A kabinokat hátramenetben visszahozták a völgyállomásra, így a síelőket nem kellett kimenteni a kabinokból.

A síterep tájékoztatása szerint a lift a mai napon műszaki hiba miatt nem üzemel. Ez azt is jelenti, hogy a szánkópálya sem használható a mai napon. Amint megtudjuk, hogy mikor indulhat újra a lift, frissítjük a cikket.

Frissítés

A síterep tájékoztatása szerint a lift január 11-től ismét közlekedik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos, felújításon átesett szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.