Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: átmenetileg nem üzemelhet a síterep

2017.12.12. Bata Attila

Az illetékes hatóságok a hétfői nappal visszavonták Semmering-Zauberberg síterep, más néven Hirschenkogel üzemeltetési engedélyét. Ez azt jelenti, hogy bizonytalan ideig nem fog kinyitni a síterep. Fontos, hogy a szomszédban található másik semmeringi síterepen, Stuhleck, minden rendben van.
Már korábban beszámoltunk a síterep gondjairól. Tegnapi hír, hogy az illetékes minisztérium visszavonta a síterep üzemeltetési engedélyét, ennek hiányában természetesen nem lehet elkezdeni a síszezont.

A síterepet és a környékbeli szállásokat az ukrán hátterű Panhans Holding vette át. 2014-ben bejelentették, hogy 56 millió eurót költenek fejlesztésekre a síterepen és a legendás szálloda, a Grand Hotel felújítására. Az ígéretek, főleg a síterepen, azóta nem teljesültek.

Októberben a szálloda felújításán tartott munkaügyi razzia alkalmával 17 illegális munkavállalót találtak. A bizonytalanság már hetek óta tart a tulajdonosoknál, a helyzetet a helyi média és lakosság is kiemelt figyelemmel követi. Talán ezért is razziáztak újra a múlt héten, ahol öt, javarészt moldáv állampolgárt fogtak el hamis papírokkal.

A korábbi gondokat, a lift drótkábelének kicserélését, megfelelő felelősségbiztosítás igazolását, már sikerült megoldani. Most a legnagyobb gond a személyzet és az üzemeltetési vezető hiánya. Az előző vezető december elsejével távozott. A hatóságok szerint amint a síterep egy kvalifikált vezetőt talált az üzemeltetés élére, azonnal megvizsgálják a benyújtott dokumentumokat és döntenek az engedéllyel kapcsolatban.

A síterep kommunikációjából nem sokat tudunk meg a helyzetről. Közleményeik szerint a hóhelyzet miatt nem indulnak még a liftek, amely most elég furcsán hangzik az utóbbi időszak leghavasabb szezonkezdete idején, vagy ha azt nézzük, hogy a szomszédos Stuhlecken lassan már minden lift üzemel.

A megoldás sürgős lenne, a környékbeliek, főleg a vállalkozók nem örülnek a helyzetnek. Az eddigi havazások meghozták a kedvet, karácsonyra már most lefoglaltak szinte minden szállást a környéken. Nagyon fontos lenne, hogy üzemeljen a síterep.
KOMMENTEK
Kálmi | 2017.12.12. 09:49
Amikor nem fizetik ki az alkalmazottak "éhbérét" akkor senki sem akar ott dolgozni.
Trailrider | 2017.12.12. 17:35
Szerintem jelezzétek a címben is, hogy Zauberg, mert a magyaroknak jó részének Stuhleck jelenti Semmeringet, a tömeg pedig a címek elolvasásából tájékozódik.
Bata Attila | 2017.12.12. 19:17
Gondoltam rá megint, de az első sorban már jeleztük, a belinkelt cikkben külön jeleztünk, alul belinkeltük a síterepet, nem akarunk túl szájbarágósak lenni.
+ tessék, elolvasni a cikket vagy legalább az első sort :)
+ a cím már így is alig fér ki :)
Stani | 2017.12.12. 19:23
Hirschenkogel a tisztességes neve :D

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.