Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: dübörgő hóágyúk, nyitás októberben

2009.10.15. Stánicz Balázs

Semmering: dübörgő hóágyúk, nyitás októberben Kihasználva a korán jött telet, ami havazással és kemény mínuszokkal köszöntött be, a közeli síterepek közül elsőként a semmeringi Varázshegyen indulhat be a síélet. A hóágyúk éjt nappallá téve üzemelnek.
Emlékeznek 2003. októberére? Akkor egy hasonló időjárási helyzet következtében 80 cm friss havat kapott Hirschenkogel, amihez még a hóágyúk is hozzájárultak. Akkor már október 20-a után lehetett síelni a közeli síterepen. Hat évet kellett várnunk, hogy újra megtörténjen a csoda: októberi síelés a Varázshegyen.

Tegnap este kapcsolták be először a hóágyúkat Hirschenkogelen. Jelenleg két sípályán: a piros VK lejtőn és a kék családi sípályán dolgoznak a hóágyúk, hogy Holle Anyó eddigi munkáját támogassák. A csúcson ma reggel elérte a természetes hó vastagsága a 40 cm-t, és az előrejelzéseket nézve ez csak növekedni fog, hiszen a hét további napjaira is újabb havazásokat mondanak; különösen a hétvégén eshet nagyobb mennyiség.

A síterep a jövő héten, egészen pontosan október 23-án szeretne megnyitni. Amennyiben ez sikerül, úgy az osztrák, nem gleccseren fekvő síparadicsomok közül egyike lesz az elsőknek; Kelet-Ausztriában pedig az egyetlenegy, ahol majd lehet síelni. Mindenesetre az üzemeltetők nem bíznak semmit sem a véletlenre, a fent említett két lejtőn egyszerre 50 db hóágyú szórja magából a fehér molekulát.

Egyelőre az időjárás kedvez a technikai hógyártásnak, de jövő hét elejétől kisebb melegedés kezdődhet, igaz az éjszaka folyamán még akkor is fagypont alatti hőmérsékletek várhatóak, ami lehetővé teszi a további hóágyúzást.

A szezon első napjain a síbérleteket is kedvezőbb árakon vásárolhatjuk meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.