Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Semmering: dübörgő hóágyúk, nyitás októberben

2009.10.15. | Szerző: Stani
Semmering: dübörgő hóágyúk, nyitás októberben Kihasználva a korán jött telet, ami havazással és kemény mínuszokkal köszöntött be, a közeli síterepek közül elsőként a semmeringi Varázshegyen indulhat be a síélet. A hóágyúk éjt nappallá téve üzemelnek.
h i r d e t é s
Emlékeznek 2003. októberére? Akkor egy hasonló időjárási helyzet következtében 80 cm friss havat kapott Hirschenkogel, amihez még a hóágyúk is hozzájárultak. Akkor már október 20-a után lehetett síelni a közeli síterepen. Hat évet kellett várnunk, hogy újra megtörténjen a csoda: októberi síelés a Varázshegyen.

Tegnap este kapcsolták be először a hóágyúkat Hirschenkogelen. Jelenleg két sípályán: a piros VK lejtőn és a kék családi sípályán dolgoznak a hóágyúk, hogy Holle Anyó eddigi munkáját támogassák. A csúcson ma reggel elérte a természetes hó vastagsága a 40 cm-t, és az előrejelzéseket nézve ez csak növekedni fog, hiszen a hét további napjaira is újabb havazásokat mondanak; különösen a hétvégén eshet nagyobb mennyiség.

A síterep a jövő héten, egészen pontosan október 23-án szeretne megnyitni. Amennyiben ez sikerül, úgy az osztrák, nem gleccseren fekvő síparadicsomok közül egyike lesz az elsőknek; Kelet-Ausztriában pedig az egyetlenegy, ahol majd lehet síelni. Mindenesetre az üzemeltetők nem bíznak semmit sem a véletlenre, a fent említett két lejtőn egyszerre 50 db hóágyú szórja magából a fehér molekulát.

Egyelőre az időjárás kedvez a technikai hógyártásnak, de jövő hét elejétől kisebb melegedés kezdődhet, igaz az éjszaka folyamán még akkor is fagypont alatti hőmérsékletek várhatóak, ami lehetővé teszi a további hóágyúzást.

A szezon első napjain a síbérleteket is kedvezőbb árakon vásárolhatjuk meg.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »