Menü ≡

Shiffrin edzőpályáján rendezték az országos bajnokságot

2021.02.26. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
Csütörtökön és pénteken rendezte meg a Magyar Sí Szövetség a felnőtt-, ifjúsági és serdülő alpesi síbajnokság futamait az ausztriai Obdachban. Az első versenynapon óriás-műlesiklásban, másnap műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az időjárási viszonyokhoz képest jól tartotta magát a pálya, a meleg ellenére is kemény maradt. Az obdachi egy magas nívójú pálya, ahol tavaly Európa-kupa versenyt rendeztek, és itt edzett a világkupa mezőny nagy része az idei zágrábi vk-futamok előtt.

Ezúttal az OB-ra nem jött össze nagy mezőny, aminek elsősorban a vírushelyzet az oka, ugyanis az elmúlt hónapokban a felkészülés nem volt zökkenőmentes több versenyző számára sem, akik emiatt nem vállalták a megmérettetést. De a legjobbak eljöttek, és alapvetően hozták a tőlük elvárt eredményt.

Óriás-műlesiklásban a nőknél a tavalyi téli ifjúsági olimpia kombinációs számában 17. helyezettje, Tóth Zita (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, mögött Junia Brigitta (Secondwind MKSE) és Majtényi Hanna (Callberg) végzett.

A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) végzett az élen, őt követte Kékesi Márton (Fullsport SE), valamint Beszterczey Kristóf (Callberg).

Pénteken műlesiklásban álltak rajthoz az indulók, akik közül Tóth Zita megismételte csütörtöki formáját, és hozta ezt a számot is. A dobogó további fokaira Majtényi Hanna és Kiss Anna (Rozmaring SE) léphetett fel.

A férfiaknál ezúttal a tavalyi összetett bajnok Nagy Bence (Rozmaring SE) érte el a legjobb időt, őt követte Úry Bálint és Hozmann Rudolf (Procelero SE).

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok Tóth Zita és Úry Bálint lett.

Az eredmények ITT elérhetőek.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »